Ако успеем да постигнем целите си, значи сме показали, че

...
Ако успеем да постигнем целите си, значи сме показали, че
Коментари Харесай

Кирил Петков дава пълно доверие на министрите си, обяви червените линии

" Ако успеем да реализираме задачите си, значи сме посочили, че сме работили честно. Самото съдружно споразумение ще има всички детайли на честност ". Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание, откакто показа държавното управление си.

Мотото на държавното управление ще бъде " Нулева приемливост към корупцията ". Всички ние ще работим като тим, надява се Петков и добави, че има съглашение за регионалните шефове на съшия принцип като с министрите.

Приоритетите на държавното управление ще бъдат цените на тока, рецесията с ковид и законът за КПКОНПИ. Идеята на Политическа партия е да понижи административната тежест към бизнеса и хората. Всеки министър ще пристигна със своя екип, ще могат да назначат своите заместник-министри.

Петков акцентира, че корупцията ще бъде алената линия, която нито един от министрите в четворната коалиция няма да премине. Тази коалиция ще бъде в този състав единствено, в случай че мотото на новото ръководство се съблюдава, сподели той.

Прозрачност няма да има единствено в изпълнителната власт, само че ще бъде дадена ясна визия на българския народ цялостна отчетност. Вече няма да има непрозрачно финансиране от нечии министерства, посочи Кирил Петков.

Петков ще даде цялостен заем към доверие на всички министри с ясни способи за инспекция, общи цели и с крайни резултати, които всички ги чакат. Кирил Петков се надява, че с опозицията ще има градивен метод на диалог и в случай че някои някъде стъпи по неверен метод, да огласят направената неверна стъпка.

От тук нататък аршинът за министрите ще бъдат един и същи и Петков настоя за един добър, който да взема решение общите задания. Начинът на връзка с съдружните сътрудници ще бъде непрекъснат, посочи Кирил Петков.

За новата детска педиатрична болница, която ще се строи в двора на болница " Лозенец ", Петков се радва, че проф. Асена Сербезова ще бъде министър на опазването на здравето. Прибързани решения няма да се вършат, а всички решения ще се взимат на база разбори за изгодите и рисковете. За всички обособени политики това ще бъде методът, сподели Петков.

По отношение на решенията на държавното управление за Република Северна Македония, Кирил Петков съобщи, че българската позиция по тематиката остава, както си е, само че би трябвало да бъде надграден. Не желаеме да продължаваме с лозунги, а да седнем дружно и да работим в екип за добросъседство, настоя Кирил Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР