Ако целта е хората да говорят за Исландия, то новата

...
Ако целта е хората да говорят за Исландия, то новата
Коментари Харесай

Исландия иронизира метавселената на Зукърбърг в нова туристическа реклама

Ако задачата е хората да приказват за Исландия, то новата туристическа реклама на страната реализира точно това.

Видео, оповестено през вчерашния ден от Inspired by Iceland, маркетингова акция на исландският туризъм, иронизира известието на Марк Зукърбърг от октомври, в което милиардерът афишира, че Фейсбук сменя името си на Meta, написа CNBC.

В своето видео Зукърбърг приказва за по този начин наречената „ метавселена ”, виртуален свят, който „ ще бъде наследникът на мобилния интернет ”.

Дефиниращото качество на метавселената, по думите на създателя на Фейсбук, е „ чувството за наличие... все едно човек е там, заено с други хора ”.
Добре пристигнали във „ вселената на Исландия ”
Туристическите управляващи на Исландия явно са сметнали, че могат да предложат нещо по-добро от Фейсбук.
 Фейсбук сменя името си на Meta Фейсбук сменя името си на Meta
Фейсбук промени името си на Meta. Това заяви създателят на компанията Марк Зукърбърг. „ От през днешния ден ще се назоваваме Meta “, каз...

В туристическото видео, човек наподобяващ на Зукърбърг, имитира жестовете и метод, по който приказва милиардера. Видеото показва „ вселената на Исландия ” (Icelandverse, като игра на думи от metaverse) – място, което съставлява „ усъвършенствана действителност без шлемове, които наподобяват налудничаво ”.

„ Днес желая да приказвам за революционен метод за това по какъв начин да свържем нашия свят... без да бъдем супер странни ”, споделя представителят във видеото на Исландия.

Видеото демонстрира преживяването, в което можете „ да се потопите изцяло ”, като същински скали, същински хора и „ небе, което можете да видите с вашите очни ябълки ”.

Съобщенията до медиите, по отношение на новата рекламна акция, също залагат на пародиен жанр, акцентирайки, че Icelandverse е основана „ след милиони години разработка ” и, че „ потребителите могат да изследват и направляват пътя си през многото разнообразни пластове на завладяваща действителност, просто като посетят ” страната.


 Непозната криптовалута нарастна с 400% откакто Фейсбук смени името си на Meta Непозната криптовалута нарастна с 400% откакто Фейсбук смени името си на Meta
Mana, малко позната криптовалута, употребена за пазаруване и пласиране на виртуална земя, нарастна внезапно през уикенда откакто Фейсбук...

Официалните управляващи също съблюдават тона на акцията.

„ Icelandverse е построена от специалисти в държавното управление, промишленост природа, просвета и няколко вулкана ”, споделя в известието до медиите Сигридур Дог Гудмундсдотир, шеф на туристическото звено „ Visit Iceland ”.
Реакции в интернет
Реакциите към видеото са преобладаващо положителни, като потребителите дефинират акцията за „ олимпийско равнище ” иронизиране. Много консуматори непосредствено показват желанието си да посетят страната.

Това не е първият път, в който Исландия разчита на хумора с цел да притегли вниманието на аудиторията.

Видео на Inspired by Iceland употребява комедия с цел да изясни за какво в страната не се носят дънкови панталони или обувки с високи токове във видео от 2017 година на име „ Най-трудната караоке ария в света ”. има над 14 млн. гледания в YouTube.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР