Ако това предложението за намаляването на болничните остане като финално,

...
Ако това предложението за намаляването на болничните остане като финално,
Коментари Харесай

Синдикатите ще се обявят против бюджета на ДОО, ако намаляването на болничните остане

Ако това предлагането за намаляването на болничните остане като финално, синдикатите ще гласоподават срещу бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2018 година Това сподели в предаването водачът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов.
Проектът за следващата година планува работодателят да заплаща по-малко за първите три дни от болничния – ще се дават 50%, а не 70% от възнаграждението.
„ Това е парадокс. Заради презумпцията, че някой нещо прави, ние упрекваме всички хора, които работят”, акцентира Манолов.
„ Тогава дано на министрите да предложим да не им се заплащат заплати, тъй като допускаме, че са корумпирани”, разяснява и икономистът проф. Боян Дуранкев.
Според Манолов на въпроса с болничните би трябвало да се откри организационно решение. „ Един отпуска правата, различен ги заплаща, а по средата би трябвало да застане контролът”, сподели водачът на „ Подкрепа”. Той позволи даже разновидността лекарите да се наблюдават.
„ Чувал съм Борисов да се майтапи, че щял някого да накичи с мероприятия. Ако би трябвало да накичи с мероприятия всички лекари, които пишат болнични”, означи Манолов, представен от бтв.
По думите на проф. Дуранкев за болния е безразлично кой заплаща. „ В другите европейски страни положителните практики са за заплащане на болничните 100%, с цел да стоят у дома, да се излекуват, а не да вървят с грип да заразяват на работа останалите сътрудници. Има и безвъзмездни медикаменти, заплаща се единствено такса обслужване”, уточни той.
„ Ако това не се направи в България, а се премине към презумпцията за виновност на болния, аз ще предложа и на моите деца да изоставен тази страна и да се откажат от българско гражданство”, безапелационен беше професорът.
„ Премиерът най-сетне е наясно, че в случай че не създадем решителни стъпки в политиката по приходите, не ни чака нищо хубаво в ЕС”, сподели Манолов във връзка апела на Бойко Борисов бизнесът да дава по-високи заплати, с цел да не бягат българите в чужбина.
По думите на водача на „ Подкрепа” Европа си е сложила за цел да пребори неравенствата сред Източна и Западна Европа и това минава през конвергенция на приходите.
„ За страдание, и следващата година се планува сдържан ритъм на напредък от към 4%, което не ни дава шансове за освен това. Ако желаеме да решим проблемите на България, ни трябват 10 пъти по-големи доходи, в сравнение с сега, за идващите 10 г.”, сподели проф. Дуранкев.
Според него нарастването на минималните приходи е просто наложително, другояче младите напущат България.
Тази година има инфлация за елементарния човек, цените са с наклонност да порастват, сподели той, като даде образец с жилищата, маслото и млечните артикули.
„ В страната към този момент не произвеждаме нищо смислено, а това, което произвеждаме, се разпределя по непочтен метод. България е може би страната с най-висока степен на неравенство”, уточни Димитър Манолов.
„ Имаме към 2% свръхбогати, които могат да си купят жилище в Швейцария или да си застроят морския бряг”, съобщи проф. Боян Дуранкев, съгласно който това демонстрира, че сме мощно корумпирана страна. По думите му страни като Словакия, Словения и Полша са получили прилив на вложения, най-много от Германия, а ние сме в периферията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР