Ако такова решение не бъде взето, това няма да има

...
Ако такова решение не бъде взето, това няма да има
Коментари Харесай

ДБ не се отказва, ще иска военна помощ за Украйна

Ако такова решение не бъде взето, това няма да има пряк резултат върху обединението, съобщи Атанас Славов
„ Ние поискахме от парламентарната естрада тази точка да влезе в дневния ред на Комисията по външни въпроси, тъй като е извънредно значимо за България, за нейното геополитическо позициониране и най-много да се помогне на украинския народ, който страда от една безумна експанзия. Ще използваме всички парламентарни способи на деяние, в това число, в случай че не бъде импортирана още веднъж, ще потърсим самодейност от народни представители да бъде импортирана. 13 от членовете на комисията могат да внесат точка в дневния ред. За страдание сигналът не е положителен. Именно по тази причина реагирахме от парламентарната естрада “. Това съобщи в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на „ Демократична България “ доцент Атанас Славов, представен от.

Според него най-малко част от обединението ще схване позицията на Демократична България по този въпрос.

„ Има сигнали за това. Действаме по първичен проект, настоявайки тази точка да се гледа в комисии, а по-късно в пленарна зала и това да стане колкото се може по-скоро “, безапелационен бе Славов.

По думите му няма законови несъгласия в текста на предлагането.

„ Ако някой мисли, че има потребност от прецизиране, да внесе различен план на решение и да се обсъдят дружно “, сподели още той.

На въпрос дали съгласно него визитата на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба в България е обвързвана точно с даването на оръжия на Украйна, той уточни:

„ Аз позволявам, че една от тематиките на диалог с българските институции е и оказването на военна помощ. Това е разумно поради обстановката в Украйна, поради на това, че България на процедура е единствената дружно с Унгария, която не е оказала военна помощ. „ Демократична България “ ще направи всичко допустимо, с цел да стигнем до такова решение “.

Според него в случай че такова решение не бъде взето, това няма да има пряк резултат върху обединението, само че ясно ще покаже по какъв начин обединението се оправя с една рецесия.

Темата е една от горещите за ръководещата коалиция, откакто Българска социалистическа партия се разгласи изрично " срещу ". А вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова се зарече, че няма да подпише изпращане на оръжие.

Атанас Славов напомни от парламентарната естрада, че комисията е трябвало да прегледа плана им за военно-техническа помощ още предходната седмица, само че е паднал от дневния ред, тази седмица също няма да бъде гледан.

Искането на Демократична България беше подкрепено от ГЕРБ-СДС, откакто Христо Гаджев се оплака, че обединението им е внесла сходно предложение още на 30 март, а по устав би трябвало да се прегледа до 15 дни от внасянето. Депутатът означи, че с изключение на от ръководителя си, комисията може да бъде свикана и от една трета от членовете й.

ГЕРБ и Демократична България обаче нямат нужното болшинство, по тази причина Славов разчита на третия вид – ръководителят на Народно събрание да съблюдава правилника и да свика съвещание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР