Ако сте изложени на риск от диабет, можете да си

...
Ако сте изложени на риск от диабет, можете да си
Коментари Харесай

Здраве и спорт: Тренировките вечер правят чудеса

Ако сте изложени на риск от диабет, можете да си помогнете, като упражнявате вечер , написа електронното издание " Мейлонлайн ".

Физическите тренировки в ранните вечерни часове форсират метаболизма и улесняват контрола през нощта върху равнищата на кръвната захар , открило проучване на експерти от Австралийския католически университет.

То се фокусирало върху метаболитното здраве на 24 неактивни физически мъже, изложени на риск от диабет вид 2 и приемащи храни, богати на мазнини. Физическите извършения заран и вечер подобрили кардиореспираторния им статус, само че единствено вечерните тренировки посочили, че спомагат за намаление на равнищата на глюкоза през нощта , показва Българска телеграфна агенция.

Според ръководителя на проучването Трайн Мохолд, резултатите са изключително значими за диабетици , които имат проблем с контролиране на равнищата на глюкоза.

Още на петия ден от проучването се оказало, че вечерните тренировки въздействат по-силно от утринните за понижаване на глюкозата, инсулина , холестерола и триглицеридите .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР