Ако слушаме заявките на партиите от кампанията, която ще стартира

...
Ако слушаме заявките на партиите от кампанията, която ще стартира
Коментари Харесай

Политолог:Очаквам шарен парламент

Ако слушаме поръчките на партиите от акцията, която ще започва публично напълно скоро, би трябвало да имаме държавно управление. Започнаха обаче ангажименти по какъв начин това няма да стане. Това сподели политологът Любомир Стефанов в „ Събуди се " по Нова телевизия.

С измененията в изборното законодателство партиите основават предпоставки за усложнени изборни протоколи, а това е причина за сбъркани протоколи. „ Избирателния кодекс сме го ремонтирали 27 пъти, откогато сме го приели - това е цялостен парадокс! Не можем да решим какъв проблем желаеме да разгадаем на равнище избори. Дебнем се да се хванем във всичко или има някакъв систематичен или функционален проблем, който като го решим, го отмятаме и повече не се връщаме към него ", разяснява той.

Нарастващата незаинтересованост към изборния развой се дължи точно на потреблението на тази тематика от политическите партии, счита Стефанов.

„ Вредно е партиите да приказват, че тези избори са загрявката за избор наесен. Това демотивира и гласоподавателя ", разяснява политологът.

Политологът чака пъстър парламент. „ Ако гледаме данните на социолозите, би трябвало да влязат най-малко пет партии, всичко зависи от акцията, която ще се направи. Видяхме предизборни обединения, можем да станем очевидци и на уговаряне на следизборни такива ", добави специалистът.

Голяма част от политическите сили се сплотяват към това, че главните проблеми за страната са еврозоната и „ Шенген ". Общото политическо говорене обаче изморява гласоподавателите, които желаят да чуят съответни секторни политики.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР