Ако следите Дневник, за да не изпускате най-важните новини и

...
Ако следите Дневник, за да не изпускате най-важните новини и
Коментари Харесай

Новини на детски език: Скоро ще има ваксина срещу лаймска болест

Ако следите " Дневник ", с цел да не изпускате най-важните вести и истории, към този момент могат да го вършат и децата ви. Всеки понеделник " Детски Дневник " препечатва текст от уеб страницата, който в налична за по-младите читатели форма оповестява и изяснява настоящи събития от страната и света.

Статиите са подобаващ метод децата да се срещнат със протичащото се в обществото и добър мотив за диалог (а за какво не и спор) в фамилията по тях. Заради възрастта на читателите, за които е предопределена рубриката, редакцията взе решение да затвори за мнения публикациите от нея.

е част от платформата за поощряване на четенето и четивната просветеност измежду децата. Още вести на детски език можете да намерите, а повече за " Книговище " -.

Обичаш ли да вървиш измежду природата? Да хапваш на пикник, да спиш на палатка, да играеш по сандали в тревата? Тогава несъмнено знаеш какъв брой се тревожат възрастните да не те ухапе кърлеж. И с съображение!

Една част от кърлежите придвижват рисковата за хората лаймска болест. Ако се заразиш, тя може да ти докара доста, доста съществени проблеми със здравето, които да те мъчат години наред. Не се плаши - в случай че се хване незабавно, може да се излекува с антибиотици. Затова обаче би трябвало да се забележи незабавно, кърлежът да се махне, а индивидът да си направи проучвания месец по-късно, с цел да разбере инфектиран ли е или не.

Скоро обаче ще има по-добър вид. Ще има ваксина, с която ще стане невероятно да се заразиш от лаймска болест - дори кърлежът да те ухапе. Защото тялото ти към този момент ще има своя лична отбрана.

По принцип имунизациите работят по този начин - не лекуват заболяването, а те пазят въобще да не се заразиш.

Засега имунизацията против лаймска болест е още на стадий тествания. Учените я тестват на избран брой хора. Така те схващат дали в действителност работи - и дали има странични резултати. За момента всичко върви добре! Ако продължава по този начин, имунизацията може да бъде утвърдена през 2025 година И тогава най-накрая да отидем умерено на пикник!

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР