Ако се спазват мерките срещу разпространението на COVID-19, до две

...
Ако се спазват мерките срещу разпространението на COVID-19, до две
Коментари Харесай

Витанов: Има една област в Южна България, която вече побеждава вируса! Няма да я кажа, за да няма отпускане!

 Ако се съблюдават ограниченията против разпространяването на COVID-19, до две седмици броят на новозаразени дневно ще падне до 800. Това предвижда в студиото на " Още по деня " през вчерашния ден математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов - член на Националния спешен щаб, в коментара си за втората вълна и идващите стадии на пандемията.

Според него, в случай че съблюдаваме ограниченията при сегашната наклонност от близо 3 500 инфектирани дневно, първо - ще задържим на тази цифра, след десетина дни ще паднем на 3 000, следва да достигнем 2 000, а когато паднем под 2 000 дневно, " захапваме назад плътния надзор над епидемията и падаме още надолу ".

" Времето на този вирус изтича, то е преброено. Дойде ли имунизацията, този вирус ще бъде пречупен ", безапелационен беше математикът.

" Вирусът се популяризира по-бавно в не толкоз компактно обитаеми области или в регионите, където популацията е по-възрастно и контактите не са толкоз интензивни ", означи той.

За проф. Витанов стягането на ограниченията в Европа към този момент дава резултат, а у нас ще би трябвало да изчакаме " най-малко две седмици ", с цел да се похвалим с подобен.

" Що се отнася до количеството на инфектирани дневно, в този момент се намираме в едно квазистационарно положение към 3 500 души и е добре да го удържиме ", предложи математикът. По думите му има една област в страната, където разпространяването на вируса понижава. Тя е в Южна България.

Какво още сподели проф. Николай Витанов в разбора си вижте във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР