В позиция, разпространена от дружеството, се изтъква, че този план

...
В позиция, разпространена от дружеството, се изтъква, че този план
Коментари Харесай

Витоша ски поиска да се изработи подробен устройствен план за подмяна на Княжевския лифт

В позиция, публикувана от сдружението, се акцентира, че този проект се чака към този момент четири години и компанията е поискала точно на нея да бъде предоставено изработването му още през 2020 година, предава Българска телеграфна агенция.

От компанията приканват Общината, в случай че смята, че не следва да разпореди изработването на СПУП, да им откаже, с цел да могат да се извърнат към съда и да ревизират дали този отвод е закономерен или не.

От " Витоша ски " допълват, че се постанова да бъдат построени два нови стълба на разнообразни от съществуващите места. Това се постанова от обстоятелството, че с цел да може да действа и да е безвредно оборудването, то би трябвало да бъде свалено в ниската част сред дърветата, с цел да се избегне рисковото деяние на мощните ветрове.

Въпреки многократната преписка и до този миг по това наше искане нямане нито отвод, нито допускане - повече от четири години, пишат от компанията.

Припомня се, че Столичният общински съвет е взел решение да разпореди на външна компания както да направи разбор, по този начин и да даде благоприятни условия по какъв начин да бъде сменен Княжевският въжен превоз и е отпуснал сумата от 50 000,00 лева Фирмата е стигнала до извода на " Витоша ски " - че оборудването не може да бъде ремонтирано, а би трябвало да бъде сменено.

Наред с това, съгласно компанията, е обещано недопустимо техническо решение - да се запазят високите стълбове, което прави оборудването уязвимо на мощните ветрове.

От " Витоша ски " допълват, че са обжалвали заповедта на Главния проектант на София да ремонтират оборудването и тя е била анулирана на две инстанции като незаконосъобразна. Мотивът на съда - в тази ситуация не се касае за ремонт, а за създаване на ново оборудване.

С цел обществото да бъде изцяло осведомено за проблема, ние ще качим на нашия уебсайт цялата документи по въпроса, пишат още от " Витоша ски ".

На 20 май компанията излезе с позиция и във връзка прекъсването на Симеоновския въжен превоз, в която оповестиха, че казусът с модернизирането на оборудванията на територията на Природен парк " Витоша " попада в обсега на публичното внимание и се политизира за следващ път.

Не е рационално с поправки да се поддържат от дълго време амортизирани уреди, които при нужната нормативна среда могат да бъдат сменени с най-модерните, които да се употребяват от софиянци и гостите на града, се показва още в позицията.

На 19 май кметът на София Васил Терзиев разгласи, че до края на мандата му би трябвало да има най-малко един работещ въжен превоз.

Надяваме се да има много по-всеобхватно решение, а освен един, с цел да може планината да бъде налична. За това работим, увери той на брифинг по отношение на неработещите лифтове до Витоша и вероятните решения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР