Може ли да има култура, без наука? Този въпрос задават

...
Може ли да има култура, без наука? Този въпрос задават
Коментари Харесай

Ново 20! Във Варна пренаписаха Химна на българската просвета

Може ли да има просвета, без просвета? Този въпрос задават варненци, които през днешния ден се сблъскват с най-новата, другояче патриотична, демонстрация на мениджмънта на един от знаците на морския град.

Над централния вход на Фестивалния и конгресен център се окачва огромен транспарант, във връзка идния 24 май, видя кореспондент на Varna24.bg . Всичко е доста хубаво, в случай че не бе текста: Напред културата е слънце!, под нарисуваните облици на светите братя Кирил и Методий.

В третия куплет на известния Химн, написан от Стоян Михайловски, четем:

Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, дето знаньето живей!

Може преднамерено да е издирван резултата, с цел да предизвика хората, само че и те са прави да питат, дали има просвета, без просвета?  

Иначе от новата администрация на Фестивалния и конгресен център, от където обявиха, че ще пребандират името на НДК – конгресен център, Варна, съблюдаваха обещанието от преди седмица, да измият фасадите на постройката. Ще махнат и досегашните реклами, които постоянно хората в морския град, назовават – огромното пране, защото са противозаконни, тъй като са окачени без позволение от Община Варна, само че дотогава би трябвало да решат казуса с договорите им.

Какво е мнението ви за самодейността на мениджмънта на един от знаците на Варна: Култура или просвета би трябвало да написа на транспаранта?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР