Ако САЩ се оттеглят от иранското ядрено споразумение или наложат

...
Ако САЩ се оттеглят от иранското ядрено споразумение или наложат
Коментари Харесай

Зигмар Габриел: Тръмп изпрати труден и опасен сигнал към Иран

Ако Съединени американски щати се отдръпват от иранското нуклеарно съглашение или наложат наказания на Техеран, Иран може да създаде нуклеарни оръжия или покрай границите на Европа да има война, съобщи немският външен министър Зигмар Габриел, представен от " Фокус ".
Пред немско радио той сподели, че Доналд Тръмп е „ изпратил сложен и рисков сигнал “, който може да има отражение и върху корейската нуклеарна рецесия.
„ Голямото ми терзание е, че това, което се случва в Иран от американска позиция, няма да остане ирански проблем, само че още доста други в света ще помислят дали да не придобият нуклеарни оръжия, откакто сходни съглашение биват унищожавани “, съобщи Габриел.
„ Тогава децата ни ще живеят в доста рисков свят “, добави той.
Според него, в случай че Съединени американски щати се отдръпват от съглашението или наложат наказания, това ще даде на хардлайнерите в Иран предимство.
„ Тогава те могат да се върнат към създаването на нуклеарни оръжия. Ще се върнем 10-12 години обратно, когато имаше опасност от война покрай Европа “, сподели Зигмар Габриел.
Той прикани Съединени американски щати да не заплашват сигурността на съдружниците или жителите си, поради вътрешнополитически въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР