Ако руски атлет спечели олимпийска титла на предстоящите Игри в

...
Ако руски атлет спечели олимпийска титла на предстоящите Игри в
Коментари Харесай

Чайковски вместо химн за руските спортисти в Токио

Ако съветски спортист завоюва олимпийска купа на идните Игри в Токио през лятото на 2021 година, има огромна възможност в залата да прозвучи Концерт за пиано и оркестър номер 1 на известния композитор от епохата на Романтизма Пьотър Чайковски.

В момента Руският и Международният олимпийски комитети водят договаряния за детайлите към присъединяване на спортисти от страната на най-важния състезателен конгрес, който беше отсрочен с година поради пандемията от ковид.



Руснаците няма да могат да се състезават за родината си на втори следващи летни олимпийски игри. В Рио де Жанейро през 2016 година те взеха присъединяване в конкуренциите, само че под безпристрастен байрак, а първенците им слушаха олимпийският химн. До това решение се стигна след допинг абсурда от 2015 година Тогава стана ясно, че страната се развива огромна стратегия за потребление на неразрешени субстанции от спортистите, която получава поддръжката и на страната.

Снимка: Getty Images

За Игрите в Токио потреблението на химна на Русия остава неразрешено. От локалния олимпийски комитет обаче са оптимисти, че ще им разрешат това, което направиха няколко интернационалните федерации. Например тази по шорттрек. През февруари Ангелина Голикова завоюва международната купа на 500 м. Тогава прозвуча познатата трагична мелодия.
View this post on Instagram

Наказанието съветските спортисти да не се състезават под собствен байрак е в действие до 16 декември 2022 година Забранено им е да употребяват и герба на страната си, тъй че се чака и решение за формалната им екипировка в околните дни.

Въпросният първи концерт на Чайковски за пиано и оркестър е изпълнен за първи път през 1875 година в Бостън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР