Ако продължават да се отпускат мерките, учениците и студентите започнат

...
Ако продължават да се отпускат мерките, учениците и студентите започнат
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев предупреди: През март ще има нов пик на заболеваемостта от COVID

Ако не престават да се отпускат ограниченията, учениците и студентите стартират да вървят присъствено в образователните заведения, при започване на март още веднъж ще има пик на заболеваемостта. Това сподели пред Нова нюз математикът проф. Огнян Кунчев.

Според него смъртността скача, тъй като хората са решили, че могат да имат повече контакти и доста хора са се заразили.

" Смъртността от Омикрон е доста ниска - 0,06, само че като се постави на милиони и смъртността скача ", означи математикът.

Проф. Огнян Кунчев е уверен, че здравните управляващи би трябвало да са нащрек, а ограниченията да не престават да се съблюдават, с цел да не бъдем сюрпризирани неприятно.

За него оптимистичните отзиви, че ще избутаме вируса до края на февруари и всичко ще се върне към естественото нямат учредения.
свързани новини28524на 15.02.20226947на 04.02.2022
" Има материал за вируса да се развива още, би трябвало да се усилват ограниченията, не да се отпускат ", безапелационен е ученият.

Относно проблема за средствата за Българска академия на науките, проф. Огнян Кунчев съобщи, че разговор с ръководещите върви и има индикации за увеличение на бюджета. Той е уверен, че има задоволително практични резултати от работата на учените това да се случи.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР