Ако от вторник няма отстъпка за бензина, обмислям като гражданин

...
Ако от вторник няма отстъпка за бензина, обмислям като гражданин
Коментари Харесай

Делян Добрев иска да заведе дело срещу премиера Николай Денков

" Ако от вторник няма отстъпка за бензина, премислям като жител да заведа дело против премиера Денков, в качеството му на физическо лице, защото не извършват закона и не ми връщат 73 стотинки на литър бензин “. Това сподели депутатът от ГЕРБ и ръководител на енергийната комисия Делян Добрев.

Така той отговори на заканата на министър-председателя Николай Денков, че ще заведе дело против хората, които настояват, че членове на кабинета и министри са на " хранилката на " Лукойл “.

Добрев даде обещание да се извини на Денков, в случай че от вторник – 31 октомври, " Лукойл “ стартира да заплаща по 3 млн. лева дневно във Фонда за енергийна сигурност, а жителите, зареждащи на бензиностанциите у нас стартират да получават отстъпка от 73 стотинки за литър.

Добрев не пропусна още веднъж да нападна " Продължаваме промяната “ поради позицията им против концепцията да се свика изключително съвещание само че 27 октомври, два дни преди локалните избори, с цел да бъде отхвърлено ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за енергетиката.

" Не мога да схвана " Демократична България “, Промяната са ми ясни – те постоянно са работили за руснаците. Те вкараха медиаторите по газа и заплатиха милиарди от горната страна, те пазят дерогацията на " Лукойл “ със зъби и нокти, плашат, че ще подадат оставка, в случай че им вземем дерогацията. Толкова е сладка тази дерогация, толкоз е сладостен съветския петрол. Ако съвещанието не е на 27 октомври, а е на 8 ноември, както оферират от " Демократична България “ и Промяната, това са 12 дни. 12 дни по 3 млн. са 36 млн. лева Демократична България с това си предложение оферират да опростим 36 млн. лева на " Лукойл “. Надявам се те да се вразумят, през днешния ден Демократична България и Политическа партия гласоподаваха разграничено в Комисията по енергетика “, съобщи депутатът от ГЕРБ пред bTV.

Колко налози заплати " Лукойл “, до момента в който управляваше ГЕРБ

На въпрос за какво при ръководството на ГЕРБ от " Лукойл “ не са плащали данъци и такси Делян Добрев изясни първо, че преди да стартира войната в Украйна рафинерията е купувала петрол на същата цена, на която са купували и в Гърция и Румъния, и не са имали огромна облага. След влизането в действие на дерогацията, те купуват барел нефт за 60 $, а гърците и румънците – за 100 $, и по този начин образуват свърхпечалба, поради която би трябвало да внасят пари във Фонда за енергийна сигурност.

После изясни и за какво " Лукойл “ не е плащала налози, докато ГЕРБ управляваше страната: " Защото 2008 година при Тройната коалиция те заявяват една голяма загуба, която идващите 3-4 години приспадат. При кабинета " Орешарски “ заявяват още една голяма загуба, която идващите години приспадат “.

Добрев подсети, че от рафинерията отново са внесли септември тази година една коригираща декларация и са споделили, че имат остарели загуби от 540 млн. лева, които ще си ги приспаднат тази година. " Но тази тематика е друга от тази с вноската – вноската се събира без значение дали " Лукойл “ е на облага или на загуба “, акцентира депутатът от ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР