Ако носите смарт часовник, може да сте носител на вредни

...
Ако носите смарт часовник, може да сте носител на вредни
Коментари Харесай

Учени с предупреждение за здравето на всички, които носят смарт часовници

Ако носите смарт часовник, може да сте притежател на нездравословни микроби, които могат да ви разболеят. Проучване на откриватели от университета „ Флорида Атлантик “ откри, че 95% от 20 разнообразни тествани гривни за смарт часовници са били инфектирани с бактерии, способни да причинят заболяване.

Анализирайки другите типове материали, от които са направени гривните, откривателите откриват, че най-вече бактерии има върху гумените и пластмасовите гривни.

Върху металните гривни, като златните и сребърните да вземем за пример, бактерии съвсем няма.

Пластмасовите и гумените ленти за китки може да обезпечават по-подходяща среда за развиване на бактерии, защото порестите и статични повърхности са склонни да притеглят и да бъдат колонизирани от бактерии, изясняват учените.

Най-често срещаните открити бактерии са Staphylococcus, Enterobacteria (като Escherichia coli) и Pseudomonas. 

Тези бактерии могат да причинят разнообразни инфекции, в това число циреи, пневмония и салмонела. Изследователите считат, че бактериите са попаднали върху гривните от кожата, потта и околната среда. Те са открили също по този начин, че типът активност, с която се занимава потребителят, въздейства върху равнището на бактериите върху гривната. Например, гривните на хората, които посещават фитнес зала, са имали най-високи равнища на стафилококови бактерии. Именно там е ключът към разковничето. Всеки часовник може да е преносител на тези бактерии, само че при умните такива има избрани действия, които в допълнение подготвят тези процеси.

Изследователите предизвестяват, че смарт часовниците могат да бъдат източник на инфекции, изключително за хора с отслабена имунна система.

Те също по този начин предлагат на хората постоянно да почистват гривните си със сапун и вода или дезинфектант на алкохолна основа.

Ежедневните ни софтуерни джаджи може би са най-мръсните неща в домовете ни, защото подценяваме почистването им. Предишни изследвания демонстрират, че смартчасовниците са 30 пъти по-замърсени от тоалетните чинии. Друго изследване сочи, че средностатистическият екран на смарт телефон е повече от три пъти по-замърсен от тоалетна седалка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР