Ако локдаунът беше изпълнен коректно, репродуктивното число на разпространение на

...
Ако локдаунът беше изпълнен коректно, репродуктивното число на разпространение на
Коментари Харесай

Лъчезар Томов прогнозира 6000 - 7000 заразени на ден заради ранното отваряне

Ако локдаунът беше изпълнен правилно, репродуктивното число на разпространяване на болестта (колко хора заразява 1 към този момент заразен) щеше да е под 1. Сега е към 1. Това съобщи математикът Лъчезар Томов пред bTV.
Според Томов, множеството хора останали в офисите, не били спрени всички екскурзии. Той уточни, че при децата има внезапен спад на репродуктивното число, откакто са върнати у дома. Сега има крива на спад, само че той почнал още преди ограниченията – в този момент се чака въздействието на наложените ограничения, само че и разпространяването на английския вид на ковид.
 Част от ограниченията против ковид падат - ето какво почва да работи от 1 април Част от ограниченията против ковид падат - ето какво почва да работи от 1 април
От през днешния ден, 1 април, се позволяват визитите в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при претовареност на не повече о...
По думите му, имало надценяване на разпространяването на английския вид на ковид – той в този момент станал доминантен. " Не знаем по какъв начин се движи английският вид ", добави математикът, визирайки бъдещето.
Лъчезар Томов счита, че при българския вид на пандемията ясно се откроява учебното заведение като мотор на болестта.
Сега сме в плато, ще забележим експоненциален растеж, счита Томов, тъй като се отваря прекомерно рано. Може да стигнем 6000 - 7000 инфектирани дневно, предвижда математикът.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР