Ако колата се движи, вие се намирате във виртуалния свят,

...
Ако колата се движи, вие се намирате във виртуалния свят,
Коментари Харесай

Компания предлага виртулна реалност за пътници в автомобил

Ако колата се движи, вие се намирате във виртуалния свят, помагайки за попречване на така наречен „ автомобилна болест “.

Вместо да виждате пътя, вие летите, биете се с роботи или плувате под вода. Това е нова услуга, предлагана от немския стартъп Holoride.
Истинската концепция на Holoride беше по какъв начин да наподобява заниманието за пасажерите в автомобила. Общо взето, всичко, което не можете да вършиме в колата, можете да вършиме у дома по по-добър метод, тъй като имате разполагаем диван, ледник, други улеснения. Така че се замислихме кое е преимуществото на колата? Какво е неповторимо за нея? Това е придвижването. Можете да го усетите. Правите завои, забавяте, удряте спирачки. Кое е мястото, където хората отиват, с цел да изпитат това? Увеселителните паркове. Така че нашата задача е да пренесем увеселителен парк в ежедневното пътешестване с кола.
Даниел Профендинер, съосновател на Holoride

Досега Holoride бе разполагаем единствено за електрическите модели на Audi, като очилата за VR разпознават, когато автомобилът се движи.

На ревюто за потребителска електроника в Лас Вегас компанията показа нов артикул, който може да се употребява във всяка кола.
Взимаме данните за придвижването на автомобила. Всъщност колата се трансформира в джойстик за видеоигри. Така че можете да усетите колата, само че носите очила и слушалки и внезапно към този момент не сте в Лос Анджелис. Вие сте в Космоса или под водата. И това не е кола, която се движи. Това е галактически транспортен съд или подводница...
Даниел Профендинер – съосновател на Holoride

Пакетът с добавки, който включва очила за виртуална действителност, защитен колан и едногодишен абонамент за услугата, коства 799 $.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР