Ако коалицията ПП-ДБ управлява с ГЕРБ, Възраждане ще е първа

...
Ако коалицията ПП-ДБ управлява с ГЕРБ, Възраждане ще е първа
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако управляваме с ГЕРБ, Възраждане ще са първи на следващи избори

Ако обединението ПП-ДБ ръководи с ГЕРБ, " Възраждане " ще е първа политическа мощ на последващи избори. Тази теза разви съпредседателят на Политическа партия Асен Василев пред Нова телевизия. Според него компромис е необходим, единствено в случай че той ще донесе нещо хубаво на страната ни - нещо, което той не вижда при взаимно ръководство с ГЕРБ.
Запитан дали след пет избора в последните години страната ни няма потребност от компромис, Василев уточни, че след всеки компромис България е свършвала с национална злополука, припомняйки времената на незавършената приватизация, хиперинфлацията през 97-ма година и други
" Ако бяхме с ГЕРБ първия път, " Възраждане " щеше да е първа политическа мощ, целият протестен избор щеше да е при нея ", съобщи той. По думите му има хора, които не желаят да живеят по този начин, както им се предлага в последните 12 година, те търсят по какъв начин да се промени животът им, и в случай че единственият вид за смяна се споделя " Възраждане ", то значително гласове ще отидат при тях.
Според Василев пред страната ни има три пътя - страна вид съветска стопанска система и ръководство, каквато проповядват " Възраждане ", латиноамериканска стопанска система на големи неравенства, в която няма действителна обществена система и има малцина компании, получаващи огромните пари - в каквато са управлявали ГЕРБ, и евроатлантически път - този на Европа на закона, към който Политическа партия са насочили страната ни.
" Сегашната рецесия не е тъй като не можем да се разберем, а тъй като българите дават съвсем по равно на тези три направления. Докато страната ни не дефинира в коя посока желаеме да тръгнем, всякога ще бъде неверен ", разяснява той. Относно отлива на гласове от Политическа партия към " Възраждане " той уточни, че за партията на Костадин Костадинов са дали своят вот хората, които не желаят латиноамериканската система, въпреки те самите да не си го изясняват по този метод. " Това е протестният избор ", съобщи той. 
Василев съобщи, че и преди изборите анализите им са показвали, че при коалиция на Политическа партия с Демократична България ще докара до спад в гласовете на гласоподавателите на двете партии.
" Ако правихме тактическа сметка, трябваше да се явим поотделно, само че не беше такава задачата. В пети следващи избори сме, страната е в тежка рецесия. Това не е рецесия на държавно управление без държавно управление, а е рецесия някъде да поемем ", уточни той. По думите му Политическа партия не са съумели да завоюват повече гласове, тъй като с цел да активизират вота на свободните гласоподаватели, е по-трудно, до момента в който Бойко Борисов е мобилизирал избор, който е на ГЕРБ - на техните структури, на работещи в държавния и общински уред, а и " немалка част купени гласове ". " Този избор се активизира елементарно, със боязън и подкупи ", уточни той.
" Аз откровено имам вяра в компромиса, в случай че считам, че той ще донесе нещо хубаво за България. Да си представим някакъв компромис - примерно, в съответния случай да кажем, че както е било, по този начин ще бъде - нито ще има правосъдна промяна, нито Шенген. Какво реализираме с този компромис? Още едни 10 години изгубено време за страната ни, още 10 години беднотия, още 10 години емиграция. И след 10 години ще се надяваме, че ще се родят българи, които да преборят всичко това? ", попита той. По думите му преди всевъзможни диалози с ГЕРБ, които следва да отговорят на въпроса за какво е станало по този начин, е България към този момент няма работещи институции и по какъв начин това да се промени, би трябвало да се приказва за това каква България желаеме да живеем.
" Има надълбоко недоразумение сред партиите и хората накъде да стигнем - или север, или на юг. Ако имахме за самоцел да сме във властта, да получим постове, щяхме да сме се разбрали, без да падне първото държавно управление. Тук не става въпрос за междуличностни проблеми, а в каква посока ще тръгне страната ", повтори той.
ПП-ДБ остават на безапелационна позиция, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ под никаква форма, посочи Василев.
" Говори се все едно България е трапеза и би трябвало да си разделим баница, само че не е по този начин ", разясни съпредседателят на Политическа партия. Ако се стигне до втория мандат, от ПП-ДБ са подготвени да поемат отговорност и да опитат да сформират държавно управление.
" Със сигурност ще предложим държавно управление с ясна посока на придвижване и тогава ще забележим партиите, които желаят да я поддържат ", сподели още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР