Ако изпитвате постоянен глад или ядете прекомерно количество храна, това

...
Ако изпитвате постоянен глад или ядете прекомерно количество храна, това
Коментари Харесай

Постоянен глад – 5 Възможни причини!

Ако изпитвате непрекъснат апетит или ядете прекалено количество храна, това може да е симптом за избрани медицински положения, които може да се нуждаят от лекуване.

Но имайте поради, че гладът е метода на тялото ви да алармира, че се нуждаете от храна. След като се нахраните, гладът нормално изчезва.

Понякога обаче човек усеща непрекъснат апетит и не се засища след ядене.

Имайте поради обаче, че непрекъснатият апетит може да бъде симптом за избрани медицински положения, за които може да е належащо от лекуване.

Вижте тези 7 вероятни аргументи за апетит от самото начало:

1. Дехидратация

Много от вас са осведомени със следобедния спад на сила или възприятието, че просто желаете да хапнете нещо. Често би трябвало просто да се хидратирате!

Едно изследване демонстрира, че хората не реагират погрешно на сигналите на тялото си в 62% от времето, като постоянно одобряват сигналите за жадност, като сигнал за апетит. Въпреки че хидратацията не би трябвало да се употребява за „ маскиране “ на глада, значимо е да сте сигурни, че сте хидратирани, с цел да не объркате жаждата за апетит.

Ако почувствате апетит скоро след хранене, пробвайте първо да изпиете чаша или две вода. Ако към момента чувствате апетит след пиянство, евентуално е същински апетит. В този случай изберете богата на протеини храна, с цел да се чувствате сити за по-дълго.

2. Нарушения на съня

Сънят играе значима роля в регулирането на хормоните. Липсата на сън може да наруши естествения хормонален баланс на човешкото тяло, а това може да усили възприятието на апетит при някои хора и  да ги кара изпитват непрекъснат апетит.

Кратката дълготрайност на съня е обвързвана с повишени равнища на грелин, хормон, който подтиква апетита, и понижени равнища на лептин, хормон на ситостта.

Това значи, че когато нямате задоволително първокласен сън, е по-вероятно да се чувствате по-гладни и да изпитвате потребност от банкет на сладки храни. Фокусирайте се върху създаването на здравословен сън, в това число отбягване на алкохол, обилни вечери преди лягане и оставяте съоръжения като вашия телефон или преносим компютър в друга стая.

3. Диета с ниско наличие на протеини и фибри

Нуждаете се от всички макронутриенти ( протеини,  въглехидрати и мазнини ) по разнообразни аргументи и знайте, не всички калории ще имат еднообразно влияние върху тялото ви. Докато въглехидратите са чудесни за обезпечаване на бърза сила, протеините, мазнините и фибрите са значими за поддържането на тази сила.

Проучване, оповестено в Nutrition Journal, откри, че високопротеиновите закуски водят до понижен апетит и задържат участниците по-дълго време сити.

4. Консумацията на алкохол

Ако пиете алкохол, това може да ви накара да се почувствате гладни.

Проучване от 2017г допуска, че връзката сред алкохола и преяждането може да се дължи на сигналите за апетит в мозъка ви, които алкохола дава дава след приема му преди ястие.

В друго изследване от 2015 с присъединяване на 35 дами, учените оповестяват, че потреблението на алкохол преди хранене прави участниците по-чувствителни към ароматите на храната и ги кара да ядат повече.

5. Стрес

Постоянен апетит при стрес!

Когато тялото е в непрекъснато положение на стрес, кортизолът (известен още като хормона на стреса) се покачва, което може да провокира нараснал вкус.

Освен това, храненето по време на стрес нормално кара хората да протягат ръка към „ сладки “ храни, като рафинирани въглехидрати и захарни артикули, които няма да ви заситят за дълго.

Опитайте се да подредите някои други механизми за справяне със напрежението, с изключение на храненето, като извършения, диалози с другар или член на фамилията, четене, гушкане с домакински любим или медитация.

Как да спрем непрекъснатия апетит?

Постоянният апетит е постоянно срещан проблем, който може да е обвързван с храната която избирате. Често срещана неточност, която вършат хората е да одобряват храни с ниско наличие на мазнини, богати на въглехидрати. Въпреки че тези храни нормално са с ниско наличие на калории, те също са с ниско наличие на хранителни субстанции и няма да ви накарат да се чувствате сити.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР