Ако искате да вселите раздор между археолозите и историците, само

...
Ако искате да вселите раздор между археолозите и историците, само
Коментари Харесай

Най-големите мистерии на древния свят: Разкрием ли ги, всичко ще се промени (ВИДЕО)

Ако желаете да вселите разкол сред археолозите и историците, единствено ги попитайте за пояснение на някои от тези пет неща. Много постоянно за необясними антични мистерии се показват Стоунхендж или египетските пирамиди. Например, когато става дума за пирамидите, има записи какъв брой бира и самун са получавали служащите. Има доста повече мистерии на античните цивилизации, които в случай че в миналото бъдат разгадани, ще трансформират нашето знание за историята.

Храмът, който не би трябвало да съществува

Гюбекли Тепе в Турция е археологическа площадка в планинска област и се състои от 200 стълба, високи по три метра и тежки 20 тона, сложени към 20 кръга, а е построено преди 12 000 години. Според това, което се знае, по това време са били първите селища. По това време те са нямали нито технологии, обществена подчиненост, разлъка на труда – три съществени условия, за израждането на солиден храм от 89 метра.

Азбуката, която можем да четем, само че не разбираме

Малка цивилизация, която се е намирала на мястото на днешна Тоскана е измислила адведуктите, урбанизацията, канализацията, мостовете и металургията, все неща, които незаслужено се приписват на Рим. Етруските били една от най-важните и авторитетни цивилизации в античността, само че техните секрети не могат да бъдат разкрити, защото никой до момента не е съумял да разчете тяхната писменост.

Има непокътнат огромен брой документи на техния език, само че нито един не е бил преведен от друга цивилизация. Знае се единствено, че е основана по гръцката писменост, имало е букви за всеки тон и пишели отдясно наляво.

Първото изчезнало европейско царство

За етруските най-малко знаем по какъв начин са се казвали. Изключително напреднала и необикновено богата цивилизация на Крит е подарила на гърците множеството от митовете им. Със своята територия на Крит минойците доминирали в Егейско море от 2000 до 1450 година преди новата епоха, поради което се назовават първото европейско царство.

Минойската цивилизация се появила 2500 години преди новата епоха и зад себе си оставила три писмености: критските писмени знаци, линеар А и линеар Б. Първите две били използвани най-рано от минойците в разнообразни елементи на Крит. Линеар Б е съдаден на основата на линеар А, а по-късно микенските гърци го пригаждат към своя език.

Предполага се, че минойците не са били гърци, а даже и не индоевропейци предвид на това, че микенците е трябвало да променят системата до неразпознаване, с цел да пасне на техния език. Най-ценният предмет, който е открит, е дискът от Фестос. Много малко се знае за него. Знае се, че е изработен от глина и е остарял 2300 години, макар че някои археолози се съмняват в неговата достоверност. Открит е пред 1908 година по време на разкопки на двореца Фестос. На него се намират 241 текста с 45 разнообразни знаци.

Морските хора са унищожили всички напреднали цивилизации