Ако имате проблеми с кожата, тогава незабавно прибягвате до дерматолог,

...
Ако имате проблеми с кожата, тогава незабавно прибягвате до дерматолог,
Коментари Харесай

Съвети от специалистите: Продуктите, които не трябва да нанасяте върху кожата

Ако имате проблеми с кожата, тогава неотложно прибягвате до кожен лекар, който дава препоръки и рекомендации за грижа. Затова е значимо какво споделят специалистите.

Всички сме привикнали с обстоятелството, че лицата на козметиците наподобяват безупречно. Професионалистите в своята област боравят с най-усъвършенстваните машини за хубост от ново потомство и вършат кожата на клиентите идеална.

Експертите знаят всичко за най-новите анти-ейдж техники, ефикасни новости за хубост, изключително когато става дума за козметика или пък разнообразни практики. Всеки експерт обаче има и „ черен лист “ с артикули, които няма да намерите по рафтовете им.

Експертите единомислещо отхвърлят артикули съдържат алкохол, оксибензон и парабени. Те  имат нападателен резултат върху кожата, като съставки могат да предизвикат алергична реакция под формата на обрив и раздразнение, както и да изсушат мощно епидермиса. Пластичните хирурзи и козменици употребяват почистваща пяна. Дамите с мазна кожа се предлага  гел, а за суха кожа – внимателно мляко. Според кожните лекари продуктите със наличие на алкохол са безусловно противопоказни. Те предлагат лицето да се измива с вода, а по-късно да се прави мазаж с кубче лед.

Експертите не фаворизират и потреблението на сапуни, защото съдържат алкални и растителни мазнини, които изсушават и повреждат кожата. Дерматолозите не предлагат използването на тоник, защото постоянно са безполезни, а и съдържат алкохол. Съветите са да ползвате отвари от култивиран чай или лайка, които сполучливо заместват тоника. Розовата вода също е препоръчване. Тези артикули имат удобен резултат върху кожата, като я тонизират и успокояват.

Забравете за скрабовете за лице. Специалистите са единомислещи, че козметичните артикули с едри частици нарушават хидролипидната преграда на кожата. За да премахнете мъртвите кафези, употребявате пилинг с гелообразна текстура, със наличие на плодове или гликолова киселина, които имат по-нежен ексфолиращ резултат върху кожата.  Може да вършиме леки пилинги с естествени съставки, които се разтварят върху кожата, без да я нараняват, като нежно отстраняват ненужните частици.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР