Атлантическият съвет на България призова Министерството на отбраната да не

...
Атлантическият съвет на България призова Министерството на отбраната да не
Коментари Харесай

АСБ: МО да не допуска представянето във Военния клуб на книга с проруски тези за войната в Украйна

Атлантическият съвет на България прикани Министерството на защитата да не позволява представянето в Централния боен клуб на книга, тиражираща опорните точки на съветската хибридна агитация. Става дума за книгата „ Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът “ на ген.-майор о.з. Стоимен Стоименов.

Пълният текст на изказването на АСБ:
С неразбиране одобряваме новината, че на 08.05.2024 година от 18,30 ч. в Зала 1 на Централния боен клуб ще бъде показана публично книгата „ Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът “ на ген.-майор о.з. Стоимен Стоименов.
Тази книга съдържа в себе си тезите и опорните точки на съветската хибридна агитация.

Това деяние от страна на Министерството на защитата, на чието послушание е Централният боен клуб, опонира на декларираните от България и в частност от самото министерство позиции в поддръжка на Украйна. Нещо повече - допускането на представянето на такава книга вреди на имиджа на България като взаимен и благонадежден съдружник в НАТО и сътрудник на Украйна.
Евентуалното наличие на представители на съветското посолство или прочитане на съветски приветствени адреси би било извънредно скандално, поради продължаващата към този момент трета година съветска експанзия и военните закононарушения на съветската войска против народа на Украйна.
Допускането на представянето на сходна книга с проруски тези в Централния боен клуб влиза в непосредствено несъгласие с провежданата от страната ни отбранителна политика.

Това събитие е извънредно нездравословно и контрапродуктивно и за напъните на Министерството на защитата да организира ефикасни стратегически връзки с обществото в поддръжка на нашия цивилизационен евроатлантически избор.

Призоваваме Министерство на защитата на евроатлантическа България и в частност министър Атанас Запрянов да не позволява провеждането на формалното показване на въпросната книга в Централния боен клуб.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР