Ако имаше топлоподаване, то беше много ниско и до домовете

...
Ако имаше топлоподаване, то беше много ниско и до домовете
Коментари Харесай

Таня Христова: Топлофикация Габрово може да не работи през предстоящия зимен сезон

" Ако имаше топлоподаване, то беше доста ниско и до домовете на хората не стигаше отопление. Имаше проблем в оборудванията, които трябваше да дават тези услуги. Не единствено габровци, а страдат всички. Това се случва към този момент повече от седем години, а освен тази зима. За страдание, колкото е дълга сагата на Габрово, толкоз е дълга практиката да ангажираме доста институции и да има инспекции. И отново за жалост в Габрово преля и последната капка ". 

Това сподели на брифинг кметът на Габрово Таня Христова.

" През всичките тези години, ние като институция, сме упорствали за качествена работа ", сподели тя.

Тук идва моментът, в който би трябвало да поемем отговорност към Габрово и да създадем по този начин, че гражданите да преживеят зимата. Благодаря на министът за ангажираността и това, че вършат всичко допустимо за един по-добър живот ", добави още тя.

По думите на Христова през миналата зима габровци на процедура не са имали централно отопление, тъй като през ден е имало повреди. Според нея макар множеството инспекции и санкции, не е имало смяна в топлоподаването от локалното сдружение.

Министърът на енергетиката добави, че вероятните механически решения за обществени обекти в града са прекосяването на природен газ и монтирането на термопомпи. Битовите клиенти и до момента са се включвали в енергийната мрежа.  Търсят се и дълготрайни ограничения.

" Няма да остане никой неподкрепен, най-малко за този отоплителен сезон ", посочи министър Радев.

" Министерство на финансите е направило оценка по отношение на услугата, като средствата ще бъдат възобновени на общината. Животът и здравето на българските жители костват повече от милионите. Там, където има замърсяване, ще би трябвало да се поправя. МФ ще се ангажира за това, да не дишаме замърсен въздух и да живеем в естествена среда ", означи министърът на финансите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР