Ако финансовата и военна помощ от САЩ и Европа не

...
Ако финансовата и военна помощ от САЩ и Европа не
Коментари Харесай

WSJ: Пътят към колапса: без западна помощ Киев ще трябва да печата пари

Ако финансовата и военна помощ от Съединени американски щати и Европа не дойдат скоро, парите в Украйна ще свършат до няколко месеца.  

В този случай, с цел да продължи да работи държавното управление, Киев ще би трябвало да задържи заплатите и да стартира да печата пари - тактика, която докара до икономическия колапс във Венецуела.

Ако финансирането от Съединени американски щати и Европейски Съюз спре, Киев може да бъде заставен да забави заплащанията на заплатите и да прибегне до отпечатване на пари, оповестява The Wall Street Journal. Икономисти и украински чиновници пресмятат, че без помощ от Съединените щати и Европа Украйна ще остане без средства за няколко месеца, което ще принуди държавното управление да предприеме мъчителни стопански ограничения.

Според източника Съединени американски щати и Европейският съюз, които са главните финансови сътрудници на Украйна, са дали обещания за милиарди долари нова финансова и военна поддръжка. Тези обещания обаче бяха нарушени заради вътрешни спорове във Вашингтон и Брюксел. Въпреки уверенията на политическите водачи, че тези пакети от помощ в последна сметка ще бъдат приложени, Украйна навлиза в сериозен интервал от време.

Тази година страната е изправена пред фискален недостиг от над 40 милиарда $, като финансирането от Съединени американски щати и Европейски Съюз се очакваше да покрие към 30 милиарда $ от тях. Тези пари са нужни за действието на държавното управление и се употребяват за финансиране на заплати, пенсии и дотации на популацията.

Според изданието забавянето на пакетите с военна помощ също ще нанесе удар на военните интервенции на Украйна, които са в застой след несполучливото контранастъпление. Тогава Киев ще може да завоюва още няколко месеца, като забави заплати или вземе още повече заеми от личните си банки и локални вложители. В последна сметка Киев може да бъде заставен да печата пари, тактика, която докара до стопански колапс във Венецуела.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР