Ако досега сте шофирали след употреба на алкохол, помислете пак

...
Ако досега сте шофирали след употреба на алкохол, помислете пак
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ! Промениха ЗДвП, конфискуват колата ви, ако карате пиян или надрусан

Ако до момента сте карали след приложимост на алкохол, помислете отново – в случай че сте над 1.2 промила, оставате без кола

Държавата ще конфискува колите, благосъстоятелност на водачи, които са хванати зад кормилото надрусани или пияни. Тази смяна в ЗДвП влезе в действие в 00:01 ч. през днешния ден и се обрисува да е от решаващо значение за метода, по който „ войната по пътищата ” ще завърши.

С твърда ръка законодателната власт взима крайното решение поради неспиращия растеж в броя на злополуките, породени от пияни и дрогирани водачи. Всъщност през днешния ден ще са и първите „ изгорели ”, които още не са разбрали за смяната в закона.

Към момента новият правилник, който бе избран като „ революционен ” от окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев, в общи линии гласи следното:

Ако лидер на МПС е тестван от полиция с дрегер или drug test, а резултатът е позитивен и автомобилът е негова благосъстоятелност, МПС-то се лишава в интерес на страната. Ако лидерът не е притежател, провинилият се е задължен да заплати на страната сума, равна на оценката на автомобила.

„ Мога да кажа единствено, че ще бъдем безкомпромисни и ще прилагаме уверено и изрично новата смяна в ЗДвП. Крайно време е да спечелим тази борба във „ войната по пътищата ”, разяснява пред Флагман бургаският областен прокурор Георги Чинев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР