Ако човек е преболедувал Ковид-19, трябва да си постави ваксина

...
Ако човек е преболедувал Ковид-19, трябва да си постави ваксина
Коментари Харесай

Болните с ковид неправилно се лекуват с антибиотици

Ако човек е преболедувал Ковид-19, би трябвало да си сложи ваксина след 6 месеца или година. Това сподели проф. Чавдар Ботев. А в случай че си сложим бустерна доза, с 50% понижава шансът да се разболеем, счита хематологът.

Според него лечебните заведения в България не лекуват болните от Омикрон вярно.

" От хората, които са излезли от тежко положение, прекарали в болница, 80% намираме пагубни бактерии. Това е нещо ужасно и смъртоносно ", сигнализира той.

Професорът е на мнение, че заболелите от Ковид лица не се диагностицират вярно, което е и една от аргументите за високата смъртност в страната, заяви bgonair.

" Излизат хора от клиники с велики светила с по 3 антибиотика. Трима души проучвам във семейството, и тримата са с клостридиум. Жената умира. Значи, погрешно лекуване и ние го бутаме да се случва и доста неверно се приказва. Говорим за имунизирани и неимунизирани, какъв брой влизат в отделенията. Отделението би трябвало да е друго: Неправилно лекувани, имунизирани и неимунизирани. Тогава ще видите, че 95% от хората са погрешно лекувани с антибиотици ", уверен е проф. Ботев.

По негови думи сегашните ваксини не са изцяло ефикасни против заразяване от Ковид, само че няколко компании към този момент създават препарати, които се чака да пазят и против новите разновидности.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР