Ако често ни се случва да пропуснем тренировка след натоварен

...
Ако често ни се случва да пропуснем тренировка след натоварен
Коментари Харесай

Отслабване само с мислене - да или не

Ако постоянно ни се случва да пропуснем подготовка след претрупан ден в офиса , имаме една добра вест - мисловният развой също води до горене на калории. Така можем да изведем и още един позитив от работата ни, в случай че е обвързвана с креативност.

Мозъкът е огромен орган, който е претрупан с хиляди функционалности. И, несъмнено, за тях се нуждае от задоволително сила. И колкото повече го натоварваме, толкоз повече глюкоза му е нужна , с цел да работи вярно.

 Снимка 385146

Различните процеси в мозъка костват друго количество калории. Запаметяването да вземем за пример е един от процесите, за които се изчерпва най-вече сила.

Така ученето за изпит или подготовката за презентация може да не се гледа единствено от негативната си и досадна страна. Разбира се, сходен тежък, умствен труд ни оказва помощ да горим доста повече калории от гледането на филм да вземем за пример.

 Снимка 385148

Освен в случай че не сме професионален състезател, по-голямата част от силата, която използваме всекидневно, не е обвързвана с физическа активност. Между 8 и 15% отиват за сдъвкването и преправянето на храната, а най-голяма част от енергийния запас - цели 20%, се употребява точно от мозъка.

 Колко калории горим по време на секс и съгласно пола
Колко калории горим по време на секс и съгласно пола

Каква е разликата при мъжете и дамите

Учени пресмятат, че горим приблизително към 320 калории дневно единствено с мислене . Разбира се, цифрата варира според от умствената ни натовареност. Но тя несъмнено е много незначителна, по тази причина няма по какъв начин да чакаме да отслабнем единствено с мъдруване над нов план да вземем за пример, написа Time.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР