Акита ину е древна японска порода кучета, които в своята

...
Акита ину е древна японска порода кучета, които в своята
Коментари Харесай

Дресура и обучение на Акита

Акита ину е антична японска порода кучета, които в своята татковина се одобряват за знак на любовта, предаността и добротата към стопаните.

Повечето притежатели на такива животни настояват, че тази порода е извънредно сложна. Трябва да знаете повече за дресурата и образованието на акита ину. Намирането на метод към тези кучета е сложна задача и тест за интелигентността на самия собственик.

Както за всеки притежател на четириног домакински любим и тук важи правилото, че колкото по-рано се стартира с дресурата на акита, толкоз по-добри резултати може да се чакат. Кученце акита на 2-2, 5 месеца е изцяло готово да бъде обучавано и този развой би трябвало да стартира тогава.

Разбирането на породата включва осъзнаването на непримиримостта на акита към други животни и към непознати, по тази причина обществената акомодация изисква самообладание и неизменност, както и засилена връзка с кучето.

Първите 6 месеца оформят душeвността на дребната акита и ориентацията на кутрето в света. Това е моментът, когато дребният домакински питомец би трябвало ясно да осъзнае, че неговият собственик задава разпоредбите.

Не бива да се не помни, че кучето акита ину има доста общо в вълците към момента. Създаването на държание на зависещ акита придобива след съблюдаване на някои правила, които утвърждават водачеството на индивида - той се храни първи, влиза пръв в пространствата, не разрешава да му се отнеме правото да взема решение разнообразни въпроси. Всичко отав е нужно да се прави умерено, равномерно и деликатно, тъй като акита ину е мъдро и наблюдателно животно.

 Дресура и образование на акита ину

Акита ину не демострира страсти, само че се нуждае от връзка със своя собственик, то е родено да бъде надзирател и правилен другар на индивида, по тази причина би трябвало да бъде колкото може по-дълго с него.

Научаването на акита ину главните команди не е мъчно, тези животни са сдържани и уравновесени и се учат мъдро, стига да са основани минимални условия за дресура като тишина на мястото, където се организира образованието.

Нужно е време, тъй като тази порода обича да господства, а това би трябвало да бъде овладяно. Не е нужно непрекъснато да се управлява държанието на това куче, то е задоволително интелигентно, с цел да реши кой е водачът в връзките със стопанина, в случай че той е направил верните стъпки в образованието на акита ину.

Вижте също:

- Хранене на акита ину;

- Характер на акита ину;

- Болести при акита ину;

- Обяви и цени за акита.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР