Агенцията за обществени поръчки има нов ръководител. Министърът на финансите

...
Агенцията за обществени поръчки има нов ръководител. Министърът на финансите
Коментари Харесай

Асен Василев назначи нов шеф на Агенцията за обществени поръчки

Агенцията за публични поръчки има нов началник. Министърът на финансите назначи на поста Георги Николов, заяви ведомството.

Досегашният изпълнителен шеф Миглена Павлова освобождава поста по персонални аргументи, се показва в известието. Тя заема поста от 2004 г.

Според формалната му визитка Георги Николов има дълготраен професионален опит на управителни длъжности в бизнес организации. Повече от 15 години в огромна интернационална компания с верига магазини е отговарял за правене на документи и присъединяване в тръжни процедури, при което е придобил забележителен опит в региона на публичните поръчки.

Завършил е с магистърската си степен по компетентност " Международни стопански връзки " в университета " Леополд Франценс ", Инсбрук, Австрия.

Владее британски, немски и съветски език.

Условията, при които се организират публични поръчки, са обект на изключително внимание от назначението на служебно държавно управление, което разкри голям брой нарушавания. Темата се трансформира в акцент и при актуалните ръководещи, като към този момент се слага и като изискване за разпределяне на помощи. Такава връзка направи и през днешния ден преди държавното съвещание министър председателят Кирил Петков. Той обвърза качеството на публичните поръчки с отпущането на помощ на общините поради високата цена на тока. Конкретен мотив за това стана информация, която общинският консултант Борис Бонев изнесе през уикенда за поръчка със подозрения за нередности за създаване на стълбове за улично осветяване в София.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР