Агенцията по заетостта полага усилия да бъде полезна в най-висока

...
Агенцията по заетостта полага усилия да бъде полезна в най-висока
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта с препоръки за намиране на работа за украински бежанци |

Агенцията по заетостта поставя старания да бъде потребна в най-висока степен на идващите от Украйна жители, като улесни срещането на техните стремежи за работа и готовността на българските работодатели да обезпечат работни места за тях. За задачата на уеб страницата на АЗ се организира анкетно изследване, което ще разреши навременното набиране на база данни за бързо и съответно подпомагане за работа на потърпевшите от спора в Украйна.

Агенцията по заетостта се стреми изследването да доближи до допустимо най-широк кръг заинтригувани лица и моли за попълването на формулярите. Анкетите се организират и на място по време на консултациите в регионалните спешни центрове, където чиновници от бюрата по труда в страната осведомят, предизвикват и подкрепят жители от Украйна.

Чрез на украински език жителите, пребиваващи в България, могат да посочат в коя икономическа област или съответна специалност биха желали да работят. Анкетата включва въпроси за продължителността и формата на желаната работа, както и за настройките за включване в образования по български език.

Успоредно с това се изследват и евентуалните спънки, възпрепятстващи започването на работа. Тази информация, както и попълнените данни за притежаваните обучение, познания и умения, ще подкрепи образуването на профил на търсещото работа лице, който да бъде и предлаган на евентуални работодатели.

В различен работодателите в България могат да отразят желанието си да наемат идващи от Украйна жители, като посочат условията си към претендентите. В анкетата те могат да споделят и опциите си да оказват помощ чужденците да преодолеят социално-битовите бариери при започването на работа.

Формулярът предлага също линкове към другите форми за подаване на директна поръчка за свободни работни места към бюрото по труда.

Двата формуляра съдържат аналогични въпроси по отношение на обучение, специалности, познания, умения, форма и дълготрайност на работа и други, за бързо съвпадане на профилите на предлаганата и търсената работна мощ. Получената информация ще се обработва всекидневно и ще се употребява от Агенцията по заетостта за навреме образуване на групови и самостоятелни форми за подпомагане, ходатайство и директни срещи сред търсещи лица и работодатели.

Електронните формуляри са оповестени на формалната интернет страница на Агенцията по заетостта в специфичната графа. В същата графа се разгласява и настояща информация за достъпа до българския пазар на труда и изискванията за живот в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР