Адвокатите на Facebook, Twitter и Google дадоха показания пред сенатската

...
Адвокатите на Facebook, Twitter и Google дадоха показания пред сенатската
Коментари Харесай

САЩ обмислят нови правила за социалните мрежи заради руските тролове

Адвокатите на Фейсбук, Twitter и Гугъл дадоха показания пред сенатската комисия по престъпността и тероризма, проверяваща съветската интервенция в американските президентски избори през 2016 година

Изслушването ще продължи 2 дни под заглавието „ Екстремисткото наличие и съветската дезинформация в мрежата “, написа Мениджър Нюз.

Социалните мрежи би трябвало да дадат пояснение за какво по време на изборите не са забелязали или не са реагирали на платената с съветски пари пропагандна акция.

Американските законодатели разискват опцията за въвеждането на нови правила за американските обществени мрежи и огромните компании в интернет, тъй че да ги приравнят с медиите. Така съгласно сенаторите американците ще бъдат предпазени от разпространяването на агитация, дезинформация и провокаторски известия.

Вчера Фейсбук заяви, че 126 млн. американци, към 1/3 от жителите на Съединени американски щати и ½ от хората с изборни права, са били „ облъчени “ от агитация през 2015 и 2016, преди президентските избори. Съдържанието е оповестено от лица, настоящи от Русия и в полза на съветската страна съгласно компанията на Марк Зукърбърг.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР