Адвокатите на Доналд Тръмп поискаха от федерален съд да отхвърли

...
Адвокатите на Доналд Тръмп поискаха от федерален съд да отхвърли
Коментари Харесай

Тръмп иска делото му за поверителни документи да бъде прекратено

Адвокатите на Доналд Тръмп желаеха от федерален съд да отхвърли обвиняванията, че той нелегално е запазил поверителни документи, откакто е напуснал Белия дом, с аргумента, че се употребява с углавен имунитет, съобщи Агенция Франс Прес.


По това дело Доналд Тръмп е упрекнат, че е изложил на риск сигурността на Съединените щати, като е съхранявал поверителни документи след напускането си на Белия дом през януари 2021 година в резиденцията си във Флорида, вместо да ги съобщи на Националния списък, както изисква законът.

Твърди се, че по-късно той е осуетил опитите на проверяващите да ги получат.

Тръмп не се е признал за отговорен по 40-те точки, които съставляват обвинителния акт, импортиран във Флорида от специфичния юрист Джак Смит.

В молба от 20 страници юристите на Тръмп настояват, че когато е изнесъл документите от Белия дом, това е било публично деяние.

" Президентът Тръмп е взел това решение, до момента в който към момента е бил на поста си. Предполагаемото решение е било формален акт и като подобен предстои на президентски имунитет ", се споделя в настояването.

Фаворитът в предварителните избори на републиканците за президентските избори през ноември е обект на четири обособени наказателни обвинявания, а многочислените му тъжби целят да го изправят пред съда допустимо най-късно.

Тръмп употребява същия мотив против федерално обвиняване за скрит план против страната Съединени американски щати след провалянето си на изборите през 2020 година от Джо Байдън, което докара до щурмуването на Капитолия на 6 януари 2021 година от навалица негови поддръжници.

По-рано този месец федерален апелативен съд постанови, че настояването му за имунитет не се поддържа от Конституцията на Съединени американски щати. След това Тръмп апелира пред Върховния съд в опит да спре действието на решението.

Въпросът за наказателния имунитет на някогашен президент на Съединените щати в никакъв случай не е бил проверяван в американската юриспруденция, защото до случая с Тръмп нито един някогашен президент не е бил упрекван в закононарушение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР