Адвокати от Швейцария, Съединените щати и Обединеното кралство разговарят с

...
Адвокати от Швейцария, Съединените щати и Обединеното кралство разговарят с
Коментари Харесай

Останалите без нищо кредитори на Credit Suisse завеждат дела

Адвокати от Швейцария, Съединените щати и Обединеното кралство беседват с редица притежатели на облигации от спомагателен ред 1 (AT1) на Credit Suisse по отношение на вероятни правни дейности след подкрепяното от страната избавяне на Credit Suisse от UBS, което ще унищожи облигациите AT1. Това сподели адвокатската адвокатска фирма Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan в понеделник.

Куин Емануел сподели, че е в полемики с притежателите на облигации АТ1 на Credit Suisse, представляващи „ забележителен % “ от общата условна стойност на инструментите. Той обаче не назова имената на облигационерите.

Съгласно договорката за обединение на UBS и Credit Suisse притежателите на облигации AT1 на Credit Suisse няма да получат нищо, до момента в който акционерите, които нормално се подреждат след притежателите на облигации при компенсациите, когато банка или компания банкрутира, ще получат 3.23 милиарда $.

В Швейцария изискванията на облигациите гласят, че при преструктуриране финансовият контролен орган не е длъжен да се придържа към обичайна подчиненост на финансовата конструкция, заради което притежателите на AT1 облигации на Credit Suisse губят всичко.

Фондовете, ръководени от Lazard Freres Gestion, PIMCO и GAM Investments, бяха измежду най-изложените към края на февруари на дълга на Credit Suisse във връзка с тежестта на портфейла, което ги прави евентуално уязвими към загуби от отписването, въз основа на видяните данни на Morningstar от Reuters.

PIMCO има 3.49% от своя фонд GIS Capital Securities на стойност 5.66 милиарда евро в облигации AT1 на Credit Suisse, демонстрират данните на Morningstar.

PIMCO отхвърли коментар, когато беше запитан за притежаваните облигации AT1, както и за евентуалните правосъдни дейности.

Lazard Freres Gestion имаше 7.4% от своя фонд Lazard Capital Fi SRI от 1.45 милиарда евро, разпределен за дълг на Credit Suisse AT1.

Lazard Freres Gestion не отговори на искане за коментар по отношение на провеждането му или вероятните правосъдни дейности.

Експозицията на фонда Star Credit Opportunities от 1.15 милиарда евро към дълга на Credit Suisse AT1 беше 4.81% в края на предишния месец, въз основа на данните на Morningstar.

GAM отхвърли коментар.

Покана към облигационерите евентуално ще бъде отправена в сряда, 22 март, сподели Куин Емануел.

Спасяването на Credit Suisse провокира разтърсвания на европейските пазари, като цените на облигациите на банките са под напън, защото вложителите се концентрират върху евентуалните опасности от притежаването на облигации AT1.

Европейските регулатори обявиха в понеделник, че ще продължат да постановат загуби на акционерите преди притежателите на облигации в опит да успокоят нервите на вложителите след последствията от решението в Швейцария.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР