Адвокатът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Евън Коркоран

...
Адвокатът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Евън Коркоран
Коментари Харесай

Адвокатът на Тръмп дава показания в петък за класифицираните документи

Адвокатът на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп Евън Коркоран би трябвало да даде показания в петък пред огромното жури , проверяващо секретните документи, открити в Мар-а-Лаго след ново предписание от федерален апелативен съд. Това заяви CNN, като цитира собствен източник.

Апелативният съд на окръг Колумбия на Съединени американски щати сподели, че Коркоран би трябвало да даде спомагателни показания и да съобщи документи за някогашния президент като част от наказателното следствие за допустимо корист с класифицирани документи.

Източникът сподели, че от страна на Тръмп е малко евентуално да се апелира пред Върховния съд.

Съобщението от група от трима съдии в апелативния съд - по-малко от ден откакто Тръмп се опита да спре свидетелските показания на Коркоран - прибавя подтик към следствието на специфичния прокурор, защото то се стреми да обезпечи доказателства, които биха могли да създадат или да скапват федерално наказателно дело против Тръмп.
 Доналд Тръмп плаши, че ще го арестуват до дни
Доналд Тръмп плаши, че ще го арестуват до дни

Предупреждава, че ще бъде задържан във вторник идната седмица

Министерството на правораздаването сполучливо аргументира в съда, че прокурорите разполагат с задоволително доказателства, че взаимоотношението на Тръмп с юриста е било част от допустимо закононарушение, което може да наруши поверителността на диалозите сред двамата.

Въпросните документи по делото са ръкописни бележки на Коркоран и преписани устни бележки по отношение на представянето му на Тръмп в следствието на Мар-а-Лаго, съгласно източник, осведомен с въпроса.

Коркоран по-рано даде показания и отхвърли да отговори на някои въпроси, базирайки се на привилегията сред юрист и клиент. Прокурорите също търсят достъп до бележки от Коркоран.

Не е изцяло известно какво ще разкрият показанията и документите на Коркоран.

Припомняме, че предходната седмица Тръмп разгласява дълъг пост в личната си обществена мрежа Truth Social, в който с яд оповестява, че " водещият претендент за президент на Републиканската партия и някогашен президент на Съединени американски щати ще бъде задържан идната седмица във вторник ".

Тръмп приканва поддръжниците си да стачкуват и " да си върнат нацията ". В поста Тръмп ругае " корумпираната и политически стимулирана районна прокуратура в Манхатън ".
 Републиканци желаят равно отнасяне на Байдън и Тръмп
Републиканци желаят равно отнасяне на Байдън и Тръмп

Заради въпросите с открити и при двамата президенти секретни документи

Тази прокуратура както и основната прокуратура на щата Ню Йорк проверяват данъчното държание на някогашния президент и организациите и компаниите, които има.

Разследването против фамилната група " Тръмп органайзейшън " стартира, откакто един от някогашните юристи на Доналд Тръмп - Майкъл Коен, даде показания пред Конгреса. Той твърди, че са правени подправени оценки - повишени или занижени, на активи на групата. Целта е била приемане на заеми, данъчни облекчения или по-добри застрахователни компенсации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР