Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите за

...
Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите за
Коментари Харесай

Андреев премина първият кръг на квалификациите, Кузманов се прости с мечтата си за Australian Open

Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите за Откритото състезание по тенис на Австралия.

Българинът се наложи над Франческо Маестрели (Италия) - №200 в света, със 7:6 (5), 4:6, 7:6 (10:5). Срещата продължи 3 часа и 22 минути. Така Андреев записа първа победа в кариерата си в квалификациите на шампионат от Големия Шлем.

Във втория кръг на пресявките Андреев ще играе против №122 в международната класация Юрий Родионов от Австрия. При нов триумф Адриан ще играе за влизане в главната скица против Зизу Бергс (№129) или Томас Бариос Вера (№230).

Адриан позволи пробив за 1:3 в първия сет, само че незабавно отговори с рибрейк, а при 4:5 на негово подаване избави и сетбол за италианеца. В тайбрека Андреев сподели здрави нерви и обърна от 4:5 резултата в своя изгода. Във втората част Маестрели проби за 3:2, а Андриан направи рибрейк в ответния гейм. Нов пробив за италианеца за 4:3 докара до равнене на сетовете.

Андреев изостана и в решаващия сет, като бе продънен още на старта. Той изравни с брейк за 3:3, а при 6:5 имаше два мачбола, само че противникът ги избави на свое подаване. Така се стигна до шампионски тайбрек до 10 точки. Адриан взе точки на три от първите четири сервиса на Маестрели, с цел да стигне до 7:3, а при 9:4 и 9:5 изпусна още два мачбола. На подаването на италианеца Андреев затвори мача в своя изгода с 10:5 точки.

За страдание, Димитър Кузманов отпадна в първия кръг. Мико отстъпи на някогашния номер 23 в света Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина (настоящ №186), който има три трофеи на равнище ATP, с 3:6, 1:6.
 Кузманов и Андреев научиха противниците си за първия кръг от квалификациите на Australia Open
Кузманов и Андреев научиха противниците си за първия кръг от квалификациите на Australia Open

Трудни съперници за сънародниците ни
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР