Адриан Андреев пропусна загуби финала на европейското първенство по тенис

...
Адриан Андреев пропусна загуби финала на европейското първенство по тенис
Коментари Харесай

Адриан Андреев загуби финала на европейското първенство за юноши

 Петима българи с уайлд кард на Sofia Open, присъединяване на Григор още е под въпрос  Общо събрание на колегиите Левски отличи най-хубавите си спортисти за 2017 година
Адриан Андреев пропусна загуби финала на европейското състезание по тенис за юноши до 18 години на алените кортове в Клостерс (Швейцария). Българинът претърпя проваляне в мача за трофея от 11-ия в схемата Йонас Форейтек (Чехия) със 7:6(1), 6:7(6), 3:6.

Андреев взе оспорвания първи сет с безапелационен триумф в тайбрека, а във втората част още веднъж се стигна до тайбрек, в който 17-годишният софиянец навакса закъснение от 2:5 гейма и при 6:5 имаше мачбол, само че не съумя да го осъществя, а с три следващи разигравания Форейтек стигна до равнене на резултата.

В третата част чехът проби за 3:2, само че Андреев незабавно върна брейка. След 3:3, обаче, Форейтек доминираше и стигна до крайната победа с поредност от три гейма.

Андреев е едвам вторият българин, който се класира на край на европейското за юноши в последните години. През 2011 година това направи Димитър Кузманов, който също загуби от Роберто Карбаес Байена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР