Администрацията на Байдън провежда вътрешни дискусии за изпращане на високопоставен

...
Администрацията на Байдън провежда вътрешни дискусии за изпращане на високопоставен
Коментари Харесай

САЩ планират визитана висши лица в Киев

Администрацията на Байдън организира вътрешни полемики за изпращане на почитан чиновник в Киев, с което да показва поддръжка за Украйна, оповестиха двама американски представители пред " Политико ".

Все още не е взето решение за това кой тъкмо ще посети украинската столица. Президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис са обсъждани като евентуални варианти, само че е доста по-вероятно да бъде изпратен държавният секретар Антъни Блинкън или министърът на защитата Лойд Остин, настояват източниците на " Политико ".

Киев към този момент бе посетен от голям брой високопоставени представители на западни държавни управления и Европейски Съюз. През последните седмици в украинската столица дойдоха председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, английският министър председател Борис Джонсън и водачите на Естония, Латвия, Литва и Полша.

Смята се, че даже Вашингтон да реши да изпрати представител в Киев, това няма да бъде авансово оповестено от съображения за сигурност. Властите категорично предизвестяват, че това може да не се случи въобще заради непредвидимия темперамент на войната.

Кметът на Киев Виталий Кличко разгласи по-рано в изявление, че визитите в украинската столица разкриват кои са " същинските другари " на Украйна. След това обаче някогашният боксьор категорично уточни, че е доста признателен за помощта на Байдън и че схваща съмнението на президента да посети Киев заради огромния риск.

Пътуването би било доста алегорично както за Вашингтон, по този начин и за Киев. Съединени американски щати ще потвърдят уговорката си да подкрепят Украйна в битката й против съветската инвазия, до момента в който Киев ще одобри почитан американски чиновник в столицата, единствено седмици откакто принуди съветските войски да се отдръпват.

Само дни по-рано Байдън позволи изпращането на спомагателна военна помощ в размер на 800 милиона $ за Украйна, с което общата американска помощ за страната надвиши 3 милиарда $ от встъпването във власт на новата администрация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР