Административният съд даде ход на делото за касиране на изборите

...
Административният съд даде ход на делото за касиране на изборите
Коментари Харесай

Административният съд даде ход на делото за касиране на вота в София

Административният съд даде ход на делото за анулиране на изборите в София по жалбата на самостоятелна претендент за кмет Мая Манолова.

Манолова съобщи че има 900 протокола, които са манипулирани. Тя добави, че са отваряни запечатаните пликове с изборните бумаги, преди те да стигнат до ОИК.
Мая Манолова внесе тъжба за анулиране на изборите в София Жалби подадоха и претендентите за кметове на столичните региони „ Искър “, „ Люлин “ и „ Красна поляна “
Избраната за кмет на София Йорданка Фандъкова не участва на правосъдното съвещание. Председателката на ОИК разгласи,че има решение от 25 октомври за авансово инспекция на копията на протоколи.

Не може да бъде потвърдено посредством очевидци дали е добра или не е добра организацията. Това могат да го кажат членовете на ОИК, в които нито една политическа мощ нямо болшинство, разгласи ръководителят на ОИК Полина Витанова.
Говорителят на ЦИК: Съдът би трябвало да реши дали да се касира вотът в София Александър Андреев счита, че няма съществени нарушавания, които да доведат до анулация на изборните резултати
Съдът позволява трима очевидци на жалбоподателите, само че отхвърли наново броене на бюлетините от втория тур. Административния съд обаче изиска съдебно-техническа и математическа експертиза, която да съпостави в математически модел изборните резултати на двамата претенденти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР