Абсолютно всичко е готово България да има в рамките на

...
Абсолютно всичко е готово България да има в рамките на
Коментари Харесай

Редовното правителство извършило грях за медицинските хеликоптери


Абсолютно всичко е готово България да има в границите на месец или два най-много. Това съобщи някогашният длъжностен транспортен министър, а в този момент секретар на президента по стопански политики Христо Алексиев пред bTV.

Той не е схванал какви са доводите на новия транспортен министър Георги Гвоздейков за медицинските хеликоптери. Редовното държавно управление не е осведомено какво е направено и какво не от служебното държавно управление, уточни Алексиев.

" Това не е просто неверно управническо ръководство, а грях към потърпевшите хора, които могат да бъдат избавени ", сподели той в отговор на думите на настоящия транспортен министър, че няма да бъде подписан контракт за медицинските хеликоптери и че Държавният авиационен оператор не може да обслужва самите медицинските хеликоптери.
 Първият медицински хеликоптер у нас - втората половина на 2023 година
Първият медицински хеликоптер у нас - втората половина на 2023 година

За един хеликоптер ще бъдат подготвени сред два-три екипажа

Христо Алексиев посочи, че има екипажи, които да образоват българските и ние споделяме на хората да чакат до 2026 година " И тук има война - война по пътищата, Ако стане случай на Автомагистрала " Тракия ", далечен от обитаемоте места, ще би трябвало доста време на колата за спешна помощ да отиде и да се върне ", очевидно се ядоса някогашният транспортен министър.

Относно Володимир Зеленски в България Алексиев оцени срещата като доста потребна. Помощта към Украйна не е единствено военна, а и филантропична и диверсификация на енергийните източници. Нормално е по някои тематика да няма съгласие, сподели Алексиев, визирайки Румен Радев и Зеленски по отношение на военната помощ.
 Поръчаните чартърен медицински хеликоптери не могат да летят нощем
Поръчаните чартърен медицински хеликоптери не могат да летят нощем

Христо Хинков харесва бюджета за опазване на здравето, здравната вноска няма да се пипа

Той уточни, че не може под външен напън да бъдат взимани решения, а опълчването сред парламент, държавно управление и президент не е добре за България. Решенията за военна помощ за Украйна би трябвало да бъдат взимани в България и сред полемики с всички заинтригувани страни по тематиката, настоя Алексиев.

Той увери, че служебното държавно управление е мислило за всички страни за диверсификацията на източниците на природен газ, освен за Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР