Абсолютно нямам никакви притеснения - това заяви освободеният директор на

...
Абсолютно нямам никакви притеснения - това заяви освободеният директор на
Коментари Харесай

Ексшефът на Булгаргаз след разпита в прокуратурата: Нямам притеснения

" Абсолютно нямам никакви терзания " - това съобщи освободеният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов, откакто беше разпитан като очевидец от прокуратурата.
Той добави, че е дал отговор на всички сложени му въпроси: " Обясних по какъв начин действа газовият пазар. Това е. "

На 29 януари 2022 година Съветът на шефовете на Българския енергиен холдинг освободи целия ръб на шефовете на „ Булгаргаз”. Отстраненото управление дефинира тези дейности като политически стимулирани.

Няколко дни по-късно министър председателят Кирил Петков разгласи, че ще има обвинявания за високите цени на газа. Според него досегашното управлението носи отговорност за скока на цените от края на предходната година.

За изпълнителен шеф на сдружението е определен Людмил Йоцов, на мястото на Николай Павлов. От своя страна Павлов сподели, че е потресващо това, което се случва.

„ Лъжа е, че " Булгаргаз " е отказал евтини количества азерски газ, противоположното е. Избегнати бяха милиони долари неустойки, които българската страна трябваше да заплаща. Успяхме да вкараме вероятните количества азерски газ. Ръководили сме се от ползите на страната и Булгаргаз. Най-ниската цена на газа от страните в Европейски Съюз е в България.” - сподели Павлов. Според него всичко това се прави с една цел - да се злепостави сдружението. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР