Abierto Mexicano Telcel, първи кръгАлелсандър Зверев – Дженсън Бруксби 3-6

...
Abierto Mexicano Telcel, първи кръгАлелсандър Зверев – Дженсън Бруксби 3-6
Коментари Харесай

Зверев оцеля в мача, приключил най-късно в историята на ATP


Abierto Mexicano Telcel, първи кръг
Алелсандър Зверев – Дженсън Бруксби 3-6 6-7(10) 6-2

Александър Зверев бе подложен на съществено тестване в първия си мач в Акапулко, само че съумя да се измъкне след два избавени мачбола и да отстрани Дженсън Бруксби с 3-6 6-7(10) 6-2.

Действащият първенец откри отбраната на купата си при доста необикновени условия – мачът му с американеца се трансформира в най-късно приключилия в историята на ATP. Всички дуели на централния корт през днешния ден бяха маратонски: Иснър отстрани Вердаско след 3 часа и 11 минути, Димитров падна от Козлов след 3 часа и 18 минути, а за похлупак на вечерта Зверев се нуждаеше от 3 часа и 19 минути, с цел да победи.

В три поредни конфликта бе усъвършенстван върха за най-дълъг мач на шампионата, а най-после Саша се отдръпна от корта като победител в 5 сутринта локално време. Въпреки късния час публиката поддържаше тенисистите до последно.

Бруксби изигра доста мощна първа половина от борбата сред двамата, като успяваше да надстреля международния №3 и да го изтласка в отбранителна позиция.

Това за малко да му донесе триумф, защото в тайбрека на втория сет имаше два мачбола, въпреки и от посрещане. И при двата обаче Зверев пласира добър сервис и се измъкна.

В идващия кръг вторият в схемата ще се изправи против щастливия губещ Петер Гойовчик, който в профил Брандън Накашима с 6-4 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР