Abierto GNP Seguros, осминафиналЕлина Свитолина – Виктория Томова7-6(3), 3-6, 6-2Виктория

...
Abierto GNP Seguros, осминафиналЕлина Свитолина – Виктория Томова7-6(3), 3-6, 6-2Виктория
Коментари Харесай

Томова отстъпи пред Свитолина след трисетова битка


Abierto GNP Seguros, осминафинал

Елина Свитолина – Виктория Томова 7-6(3), 3-6, 6-2

Виктория Томова завърши присъединяване си на WTA 250 шампионата в Монтерей след загуба от първата сложена Елина Свитолина на осминафиналите. Първата ни ракета изигра мощен мач и не бе по никакъв начин надалеч от успеха, откакто поведе с пробив в третия сет, само че все пак опитът и класата на украинката си проличаха и тя откри място измежду най-хубавите осем в шампионата.

В идната фаза Свитолина ще се изправи против Мария Осорио Серано.

Украинката осъществя ранен пробив и поведе с 2-0, само че Томова съумя да върне брейка и да възвърне равенството при 3-3. Свитолина обаче си върна самодейността и записа нов брейк, доближавайки се единствено на гейм от спечелването на сета.

Изглеждаше, че първата сложена ще завърши откриващата част без съществени проблеми, само че това не се случи. Томова записа два следващи брейка и реализира цялостен поврат за 6-5, като в десетия гейм избави четири сетбола. Свитолина обаче прекъсна серията на българката и докара нещата до тайбрек, в който поведе с 4-0, а след това съумя да задържи този задатък и завърши първата част при 7-6(3) в своя изгода.

В началото на втората част и двете съпернички бяха солидни при своите подавания, само че Томова продължи да играе доста добре в отбрана, като това ѝ оказа помощ да пробие в шестия гейм, след което да затвърди брейка и да усили преднината си на 5-2. Свитолина отговори със сервис гейм на нула, само че българката не ѝ разреши да върне пробива и изравни резултата в мача след 6-3.

Силната серия на Томова продължи и тя записа ранен пробив при започване на третия сет, повеждайки с 2-0. Впоследствие обаче по-добрата физическа кондиция на Свитолина стартира да накланя везните в нейна изгода. Световната №15 направи серия от шест следващи извоювани гейма, като по този метод оформи крайното 7-6(3), 3-6, 6-2 след 2 часа и 24 минути игра.

„Мачът беше извънредно сложен. Виктория игра доста добре и в третия сет трябваше да дам безусловно всичко от себе си, с цел да съумея да обърна резултата. В последна сметка обаче съумях да печеля шест следващи гейма, което е отлично. Първият сет беше много сложен, а вторият не се разви добре за мен. Днес не демонстрирах най-хубавото си равнище, само че все пак не стопирах да се боря“ – сподели Свиволина след дуела.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР