79% от българите няма да ходят на почивка в планината

...
79% от българите няма да ходят на почивка в планината
Коментари Харесай

Тренд: 79% от българите няма да ходят на почивка в планината през тази зима

79% от българите няма да вървят на отмора в планината през тази зима. 69% от тях показват финансови усложнения като съществена причина за това. Данните са социологическата организация "Тренд " и обгръщат настройките на българите към зимния туристически сезон. В изследването са взели участие 1 007 пълнолетни жители, които са интервюирани в интервала 30 ноември - 6 декември.

Едва 12% от сънародниците ни са показали, че ще вървят на отмора в планината през зимата. Това прави към 650 хиляди българи. 9% към момента не са решили.

С голямо болшинство обаче са хората, които няма да почиват, а главната причина за това е финансова. Останалите показват като причина да не плануват отмора персонални или фамилни аргументи (11%), неподходящо здравословно положение (11%), неспособност за отпуск от работа (10%) и други. 13% просто не имат намерение да вървят на отмора.

Според данните 23% от българите не са ходили на отмора в планината повече от 20 години. 25% пък изобщо не помнят по кое време това се е случвало за последно. Едва 5% сочат, че не са ходили в планината за туризъм от предходната година, като толкоз са и тези, които не са били на отмора от 2 години. Общо 39% от сънародниците ни не са били на планина сред 3 и 10 години.

83% от тези, които въпреки всичко възнамеряват отмора актуалната зима, ще отидат на планина в България. 12% няма да напущат страната, само че няма и да вървят на планина. На планина в чужбина евентуално ще отидат не повече от 4% на интервюираните.

Най-предпочитания зимен курорт у нас остава Банско - 34% имат намерение да почиват там. 17% пък обмислят пътешестване до Боровец, 12% - до Пампорово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР