77% от българите са на мнение, че е справедливо тежкотоварните

...
77% от българите са на мнение, че е справедливо тежкотоварните
Коментари Харесай

Тренд: 77% от българите смятат, че камиони и автобуси трябва да плащат повече

77% от българите са на мнение, че е заслужено тежкотоварните камиони и рейсовете да заплащат по-високи такси от колите. Изводите са от изследване, извършено от социологическа организация " Тренд " в интервала 30 ноември - 6 декември, посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " измежду 1000 души над 18 години. Проучването е предоставено от Пътната Агенция по отношение на въвеждането на толсистемата.

На въпроса " Одобрявате или не одобрявате най-общо тази система? " се регистрира висок дял на утвърждение - 64%, а едвам 12% са на противоположно мнение.


56% от българите са съгласни камионите с по-висока екологична категория, т. е. тези, които замърсяват по-малко, да заплащат по-ниски толтакси. Според тях тази мярка ще докара до възстановяване на чистотата на въздуха, 26% показват, че не са съгласни с тази мярка.


Според 53% от интервюираните, средствата, събрани от толсистемата, би трябвало да отиват за построяването на нови пътища и автомагистрали, и за поддържането на към този момент съществуващите. 26% от считат, че те би трябвало да се влагат по-скоро за поддържането на към този момент съществуващите пътища и автомагистрали, а 10% са на мнение, че би трябвало да са за построяването на нови.

Вижте цялото проучване ТУК.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР