73 точки съдържа публикуваната на сайта на Продължаваме промяната . Припомняме,

...
73 точки съдържа публикуваната на сайта на Продължаваме промяната .
Припомняме,
Коментари Харесай

До средата на 2022 г. реформа в КПКОНПИ и съдебната власт

73 точки съдържа оповестената на уеб страницата на " Продължаваме промяната ".

Припомняме, че в събота излъченият за предстоящ министър председател водач на " Продължаваме промяната " Кирил Петков получи от президента Румен Радев изследователски мандат за сформиране на държавно управление и незабавно го върна изпълнен. В проектокабинета ще има петима вицепремиери и 19 министерства.

Много от 73 точкиса със период на осъществяване " неотложно ", а други имат избрана дата като краен период.
 Кирил Петков дава цялостно доверие на министрите си, разгласи алените линии
Кирил Петков дава цялостно доверие на министрите си, разгласи алените линии

Приоритетите на държавното управление ще бъдат цените на тока

Именно съгласно това систематизиране промените на Закона за локалните налози и такси, с които ще бъдат анулирани таксите за прилагане на детски ясли и градини, би трябвало да бъдат признати до края на януари. За януари се плануват и промени в закона за общественото подкрепяне - " въвеждане на месечна обществена помощ за пенсионерите, чиято пенсия е по-малка от размера на линията на беднотия за страната - в размер на разликата сред получаваната пенсия и линията на беднотия ".

До края на 2022 година ще се изработят механизми за обвързване на оптималния месечен размер на осигурителния приход с размера на междинната работна заплата за страната.

Освен това ще се регламентира " автоматизиран " механизъм за годишно установяване размера на минималната заплата за страната, увеличение на заплащането на нощния труд и въвеждане на електронна форма на трудовите книжки.

За януари като законодателна задача в региона на енергетиката е записано и " полагане на старания битовите консуматори да не бъдат извеждани на контролирания пазара от 01.01.2022 година ".
 Кирил Петков взе мандата и го върна изпълнен
Кирил Петков взе мандата и го върна изпълнен

Радев им заръча да реформират порочния модел на властническо ръководство

Като " незабавни ", само че в небосвод от 3 или 6 месеца, са посочени и измененията в закони, касаещи правосъдната система. Сред тях е делене и реформиране на КПКОНПИ. Антикорупционното звено/комисия би трябвало да получи проверяващи функционалности - неотложно, само че не по-късно от 3 месеца от започване работа на Народното събрание.

Разписани са и промени в Закона за правосъдната власт (ЗВС) за трансформиране на Висш съдебен съвет за магистратите да продължат да упражняват дейно специалността си по време на мандата - неотложно, само че не по-късно от 3 месеца от започване работа на Народно събрание. Бъдещите ръководещи ще предизвикват и промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт за закриване на профилираните углавен съд и прокуратура, които също би трябвало да се одобряват неотложно.

Като голям приоритет е посочено и въвеждането на правосъден надзор върху отводите на прокуратурата да образува досъдебно произвеждане.

Изменение на Закона за предучилищното и учебното обучение: безвъзмездни учебници за всички възпитаници от 1-ви до 12-ти клас - юли 2022 година

Законови промени в бранш " Земеделие " за дейна роля в поддръжка на потреблението на български артикули.
 Кирил Петков удовлетворен, че към този момент няма подводни камъни и изненади от никого
Кирил Петков удовлетворен, че към този момент няма подводни камъни и изненади от никого

Преговорите още не са стигнали до персоналния състав на Министерския съвет

Насърчаване на регистрацията и промотирането на артикули със предпазени географски означения, които включват предпазени наименования за генезис, предпазени географски инструкции и храни с традиционно-специфичен темперамент, както и артикули, създадени по национална система от доброволни стандарти, гарантираща качество, генезис, заслужено заплащане, достъп до пазар и здраве - 2022-2023 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР