72-годишен мъж от Добрич, починал от Ковид-19, беше погребан два

...
72-годишен мъж от Добрич, починал от Ковид-19, беше погребан два
Коментари Харесай

Нелепо: Погребаха два пъти мъж, починал от коронавирус

 72-годишен мъж от Добрич, умрял от Ковид-19, беше заровен два пъти. Заради неуместно комплициране в добричката болница Исмаил Хюсеин е бил заровен в понеделник в Балчик, само че откакто роднините му разкрили грешката, през вчерашния ден покойникът беше положен в добричкото гробище, написа. 

Близките на умрелия още са покрусени от нелепата обстановка.

" Това е нещо извънредно, не поисквам на никой такова чудовищно. Искам да се разбере кой е виновният и да си поеме отговорността ", сподели синът на умрелия Метин Ахмет.

Исмаил Хюсеин издъхва в добричката болница на 28 март през нощта. Във вторник следобед е проведено погребението му в добричкия гробищен парк. Метин поръчва на ходжата да направи фотография на татко му, тъй като само свещеникът е позволен в моргата, а тялото получават в запечатан ковчег.

" Заравяме и съвсем сме свършили, когато той ни споделя, де факто на вуйчо ми: Елате да оправим сметките и хем да видите фотосите ", уточни внукът на покойника Сюлейман Мехмет.

След интервенция на полиция синът е позволен в патоанатомията за различаване и се оказва, че татко му не е там. Оказва се, че тялото на Исмаил Хюсеин е сменено с това на различен умрял от Ковид-19 и заровено от опечалени в Балчик. 

" Баща ми се споделя Исмаил Мехмет Хюсеин, а другият се споделя Ислям Хюсеин, никакво съвпадане няма ", добави още Метин Ахмет.

Прокуратурата не е открила закононарушение по случая, а от болничното заведение отхвърлят коментар преди да завърши инспекцията им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР