71-годишната инженерка Анета Паскалева стана „Мисис баба” за 2018 г.

...
71-годишната инженерка Анета Паскалева стана „Мисис баба” за 2018 г.
Коментари Харесай

Тайните на инженерката Анета, станала "Мисис баба"

71-годишната инженерка Анета Паскалева стана „ Мисис баба” за 2018 година За нея годините в никакъв случай не са били от голяма важност. И въпреки всичко, с цел да взе участие в конкурс за хубост на тези години на Анета ѝ бил необходим кураж. Получава го от 12-годишната си внучка.

„ Казвам: „ Ани, аз първо съм към този момент на много години, там се явяват дами на 45-46 години. Освен това имам доста тежка работа, не мога да отделя време да се приготвя и да се показва както трябва”. И тя тогава малко се разсърди. След няколко месеца ми сподели: „ Бабо, ти за какво се отхвърли да участваш на подобен конкурс? Ти нали си ме учила аз в никакъв случай да не се отхвърлям?”, споделя Анета.

Решава да се бори за първото място в конкуренцията за най-красива баба и по друга причина. „ Винаги съм си казвала – за какво по този начин българката има по-ниско самочувствие? В момента, в който се пенсионира, стартира да си гледа единствено внуците и сериалите, диалозите по пейките. Тези хора съгласно мен престават да живеят.

Исках да покажа, че може една жена на 70 години да гледа своите внуци, да работи и то не каква да е работа, а виновна и все пак да наподобява добре, да върви по изложения, по концерти, да поддържа контакт със своите близки”, споделя носителката на купата „ Мисис баба”.

„ Българката е прелестна жена – и вътрешно, и външно! И не би трябвало да се оставя да бъде забравена”, безапелационна е Анета. Тя сигурно не може да бъде забравена. Една от аргументите да наподобява по този начин на 71 години открива в положителния си ген.

„ Моята заслуга е, че съм съумяла през всичките тези години да подкрепям някаква мярка – за храна, за придвижване, не пуша, пия чашка – две алкохол. Просто един по-нормален, по-стегнат живот съм живяла. Много обичам да се движа, да се разхождам. От 15 години играя гимнастика всяка сутрин”, споделя Анета, която признава, че постоянно получава похвали.

„ Но всяка жена би трябвало да знае до каква степен е комплимент и до каква степен е насмешка. Т.е. би трябвало да познава доста добре себе си. Моята баба споделяше: „ Поглеждай се в огледалото, с цел да видиш себе си и да прецениш дали това, което хората ти споделят е фактически така”, показва Анета.

Много е значимо, когато някой ти направи комплимент, да го погледнеш в очите, отбелязва още тя. Освен да наподобява добре, „ Мисис баба” има вяра, че една жена, трансферирала междинната възраст, би трябвало да продължава да работи.

„ Това ми дава някакъв тласък за живот. Аз просто не мога да си показва, че би трябвало да остана у дома, да стана заран, да бъда през целия ден по спортен екип, да вървя единствено на кафе с моите приятелки, просто не мога да приема подобен живот”, безапелационна е Анета.
Най-важното ѝ обръщение към всяка жена е да носи добротата в сърцето си.

„ Мен доста ме е възпитавала моята баба. Тя споделяше по този начин: „ Отвори сърцето си за добрина и любов. И го затвори за ненавист и злоба. Тогава то ще остане живо и ще те поддържа и теб жива”, акцентира Анета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР