7 души са получили хранително отравяне след консумация на риба

...
7 души са получили хранително отравяне след консумация на риба
Коментари Харесай

След консумация на риба балон: 7 души са в болница с отравяне

7 души са получили хранително отравяне след консумация на риба балон в Турция, заяви Си Ен Ен-Тюрк.

Хората са хванали рибата балон в морето, след която са я сготвили и изяли. Малко по-късно всички те се почувствали зле и са откарани в болница.

Ерин Патерсън продължава да твърди, че е почтена

Единият от потърпевшите е с заплаха за живота. 

Рибата балон известна и като Фугу е със мощен отровен резултат заради това, че в нея се съдържа така наречен тетродотоксин - извънредно рискова отрова. 

Фугу е едно от най-прочутите ястия в японската кухня. Тези риби са мощно отровни, в случай че не се подготвят вярно. Отровата е задоволителна, с цел да убие човек единствено за няколко секунди, и това е повода рибата да е толкоз известна в целия свят. От нея се подготвя най-изисканото суши-сашими.

„ Наистина желая да повторя, че нямах безусловно никаква причина да контузвам тези хора, които обичах “, споделя домакинята

В Япония, тази риба се подготвя по разнообразни способи и се сервира като един от най-скъпите деликатеси. Не всеки готвач в японски ресторант може да подготви Фугу.

Едната причина е, че се подготвя доста мъчно, а втората е, че би трябвало да има наложителен документ за това. Готвачът би трябвало да има стабилен стаж, единствено с цел да бъде позволен до изпит. Тъй като тази риба има няколко разновидности, надлежно и местата, от които би трябвало да се в профил отровата, са разнообразни. Въпреки всички защитни ограничения обаче доста хора умират всяка година от отравяне или парализиране след консумация на фугу.

Жената твърди, че случилото се е случай, нейното здраве не е наранено

Рибата се употребява в Япония от древността, а през времената на шогуните е била неразрешена.

Противоотрова към момента не е измислена. Така или другояче в Япония се твърди, че тази риба е най-вкусната на света.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР