7 - 17.04Великденски базар ``Капана``. Тази пролет пловдивският базар събира

...
7 - 17.04Великденски базар ``Капана``. Тази пролет пловдивският базар събира
Коментари Харесай

Календар | Великденски базар ''Капана'', Ханами в Южен парк, Souls Of Mischief

7 - 17.04
Великденски базар ``Капана``. Тази пролет пловдивският базар събира над 80 български съвременни занаятчии, създатели на ръчно направени произведения, фешън и козметични марки, лимитирани серии облекла, бижута, аксесоари, детски и просветителни книги, свещи, керамични съдове и други Ще има и музика онлайн, храна и питиета от 8-метровата синя каравана на събитието, коктейли, а в неделя, на 16 април, особено за най-малките ще се появят Великденският заек и неговите другари. Пловдив, мостът над ул. " Гладстон ", до заведение ``Пощата``, повече информация:
7 - 17.04
Великденски базар ``Капана``. Тази пролет пловдивският базар събира над 80 български съвременни занаятчии, създатели на ръчно направени произведения, фешън и козметични марки, лимитирани серии облекла, бижута, аксесоари, детски и просветителни книги, свещи, керамични съдове и други Ще има и музика онлайн, храна и питиета от 8-метровата синя каравана на събитието, коктейли, а в неделя, на 16 април, особено за най-малките ще се появят Великденският заек и неговите другари. Пловдив, мостът над ул. " Гладстон ", до заведение ``Пощата``, повече информация:
7, 8 и 9.04
Мюзикълът Спондж Боб. Новият театър на Столичния куклен спектакъл с музика на Aerosmith, Дейвид Боуи, Синди Лоупър, Тhe Flaming Lips, Сара Барейлес и Panic! At the Disco ви кани на занимателно фамилно прекарване. Представлението е третият план в България на американския режисьор Уест Хайлър след " Авеню Q ", което към момента е в афиша в Кукления спектакъл, и " Шрек " в Националната опера, и се играе на български език с изпълнени от рок група онлайн песни. Столичен куклен спектакъл, 7 април, 19:00 ч.; 8 и 9 април, 17:00 ч., билети: 12 - 20 лева от и на касата
8.04
Ханами в Южен парк. Всяка година в Япония се организира Ханами - наслаждаване на японските цъфтящи вишни (сакура), в България събитието също се отбелязва постоянно, с помощта на градината със сакури в софийския Южен парк. Програмата включва обръщения от клуба " Приятели на Япония в България - Нихон томоно кай " и Посланика на Япония в България, осъществявания на песни, стихове и хайку от възпитаници и членове на Клуба и бойни демонстрации, а след тях - пикник на тревата. Южен парк, 11:00 - 14:00 ч.
8 - 9.04
Spring Welcoming Market. " Маркет на пролетта " с над 40 щанда с новите сбирки на български марки, измежду които Artemis Home Collection и техните свещи, копринените калъфки Cocoon на Smart Sisters Co., ръчно плетени бижута от макраме на Sunday и Macramé by K., още бижута и аксесоари от Greek Philosophy, Divo Handmade Jewelry, Hand G Eva, раниците и чанти от Bardo Art Works, плодови кутии на Syr Nice и други Vivacom Hall Gallery, " Оборище " 5; от 10:00 до 19:00 ч.
Реклама 9.04
Souls Of Mischief. 30 Years of 93 `til Infinity. Клубен концерт на сфомираната през 1991 година в Оукланд, Калифорния от рапърите A-Plus, Opio, Phesto и Tajai тайфа. Световните хип-хоп митове с голямо въздействие върху жанра, означават годишнината си с турнето 30 Years of 93 `til Infinity и едно " супер пламенно шоу ", композиция от класики, други обичани на почитателите части и нови изненади. На сцената с тях ще се качат американския диджей и продуцент Breakbeat Lou и френският бийтмейкър The Architect. Sofia Live Club, билети от мрежата на Eventim: 30 лева, в деня на концерта и на място: 40 лева Вратите отварят в 20:00 ч., началото е от 22:00 ч.
9.04
Пчелен мед за боклук. Всеки, предал минимум 100 грама боклуци - фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, железни предмети и каквото още откри, ще получи бурканче пчелен мед. Това ще се случи по време на петото издание на екологичната самодейност " Пчелен мед за боклук ", а за задачата участниците би трябвало да се движат по разнообразни направления, обхващащи алеи на парка " Борисова градина " и финално да се съберат пред сцената " Лятна сцена ". След претеглянето, събитието ще продължи с концерт на Ирина Флорин и Expose Team. Сцена " Лятна сцена ", Борисова градина, от 11:00ч.
12.04
Musica da camera. Виртуозните осъществявания и впечатляващи интерпретаторски качества на пианиста Людмил Ангелов и цигуларя Димитър Буров ще бъдат показани посредством стилово разнообразна стратегия с произведения от Моцарт, Шуберт и Цезар Франк. Кулминация на концерта, част от афиша на варненския Европейския музикален фестивал, ще бъде осъществяването на Сонатата от Цезар Франк, считана за едно от най-красивите и сложни творби за цигулка и пиано в международната музикална литература. Варна, Градска художествена изложба, 19:00 ч., билети: 15 лева, от уеб страницата и Билетен център на ФКЦ и на касата.
13.04
Illuminance. Премиера на актуалния цирков пърформанс с актьори от Англия, Италия, Латинска Америка и България, които се сплотяват в мултижанрово осъществяване, с цел да покажат уникалността на цирковото изкуство и неговия актуален прочит. Един час танц, пристрастеност, огън, въздушна акробатика и един от най-болезнените и сложни за асимилиране номера - висене на коса. " Топлоцентрала ", Зала 1; 19:30 ч. Билети от urboapp: 15/ 20 лева, в деня на събитието: 25 лева
Реклама 13.04
Black Coffee x Solar Sofia. Нкосинати Мапумуло, прочут още като Black Coffee, е известен диджей, трансформирал се и в първия африканец, спечелил " Грами " в категорията " Най-добър денс/електронен албум ". Както продукциите му, по този начин и сетовете му онлайн са повече от впечатляващи, тъй като актьорът минава незабелязано през голям брой жанрове и впечатлява публиката си, без значение дали тя е в паметния клуб Hï Ibiza или на най-големите фестивали по света. Зад пулта ще бъде и основаната в Испания диджейка Fiona Kraft. НДК, билети от мрежата на Eventim: 70 лева за Regular area и 120 лева за VIP area
До 16.04
София - здания, истории, ориси. Фотографии на 26 емблематични старинни здания, съхранили в себе си историческите корени и културното завещание на столицата, ще бъдат показани във връзка 144-годишнината от оповестяването на София за столица на България. Автор на фрагментите е журналистът Митко Попов, запечатващ хубостта на родния си град от 2018 година, когато започва плана " Скритата хубост на София " във фейсбук. Пред " Кино Кабана ".
до 19.04
Genesis. Художникът и образен актьор Юлиян Табаков показва експозиция със свои произведения от последните седем години, които разпростира във флуидна композиция по отношение на разнообразни изложбени пространства в Русе, Пловдив и Варна. В София той ще покаже и нови творби, измежду които пространствената апаратура " Хоризонт ". " Това е първият ми изложбен цикъл със личен формат в четири галерии в четири български града ", споделя за концепцията си създателят. Зала " Райко Алексиев "
До 5.05
18+. Една галерия, събираща провокативни произведения с остро обществено наличие на създателите от основаната през 1994 година група XXL. Освен работи на създателите й - Свилен Стефанов, Генади Гатев, Хубен Черкелов, Георги Тушев, Косьо Минчев, Иван Кюранов, RASSIM® и Петко Дурмана, в нея са показани и създатели, присъединили се в активността на XXL през годините - Росен Тошев, Димитър Яранов, Георги Ружев, Борис Сергинов и Красимир Добрев. One Gallery
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР