65% от българите одобряват решението на правителството да не гони

...
65% от българите одобряват решението на правителството да не гони
Коментари Харесай

Барометър България: Патриотите трета сила при вот сега

65% от българите утвърждават решението на държавното управление да не гони съветски дипломати от страната, поради случая „ Скрипал “. 

Това демонстрират данните от телефонно допитване на Агенция „ Барометър България “, извършено в интервала 30 март – 1 април 2018 година измежду 818 пълнолетни български жители. 11,7 на 100 не утвърждават позицията на властта, 14,7% нямат мнение, а 8,6% не са чули за нея, сочат данните.

На въпрос: „ Ако през днешния ден се организират избори за национално заседание, за коя политическа групировка бихте дали своят вот? “ интервюираните дават отговор по този начин: за ГЕРБ – 26%, Българска социалистическа партия – 21,1%, Обединени патриоти – 8,4%, Движение за права и свободи – 5,7%, Воля – 1,7%, Други – 2,7%, Не поддържам никого – 2,8%, Няма да гласоподавам – 29,1%, Без отговор – 2,3%. 



Разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е устойчива, близо 5%, като следва да се има поради, че в изборна конюнктура ръководещата партия разполага с преимущество за активизиране на периферен електорат. С над 8% електорална поддръжка Оперативна програма несъмнено са факторът, от който зависи както настоящето, по този начин евентуално и последващо ръководство. Последните позиции на държавното управление по повод Русия несъмнено припокриват разбиранията на огромна част от електората на Обединени патриоти и затвърждават доверието на гласоподавателите. Движение за права и свободи поддържат обичайно равнище от 5,7%, като заради спецификата на гласоподавателите на тази партия постоянно има един запас, който се появява единствено в обстановка на действителни избори. Към момента партия Воля не събира нужния избор, с цел да има наличие в националното заседание и в случай че изборите бяха през днешния ден, то в Народното събрание щяха да попаднат единствено четири политически обединения.
Въпреки законовите промени, въвеждането на наложително гласоподаване и опцията „ не поддържам никого “, прави усещане, че най-големият дял e този на негласуващите. Над 29% от респондентите показват, че в случай че през днешния ден се организираха избори, те не биха дали своят вот. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР